понеділок, 29 жовтня 2012 17:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко пояснив, що Тимошенко почала голодувати, бо інакше не може

Власенко пояснив, що Тимошенко почала голодувати, бо інакше не може
Юлія Тимошенко намагається привернути увагу до непрозорості виборів. Фото: radiosvoboda.org

Юлія Тимошенко оголосила голодування, бо не може в інший спосіб висловити свій протест проти фальсифікації виборів і організувати людей для акцій непокори.

Про це Gazeta.ua повідомив Сергій Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко оголосила голодування

"Стан будь якої людини не дозволяє їй голодувати із політичних мотивів. Але Юлія Володимирівна попросила мене оприлюднити її заяву, у якій вона пояснила чому змушена вдатися до такого протесту. Вона сказала, що ті вибори, які проходили в Україні починаючи із кінця липня тотально сфальшовані. Чесними і демократичними їх можуть назвати привселюдно лише люди, які не мають принципів. Юлія Володимирівна повністю солідаризувалася із тими оцінками, які висловили представники Парламентської асамблеї Ради Європи і ОБСЄ. Вони слідкували за виборами відмітили, що українці не достойні такого спотвореного волевиявлення", - підкреслив Власенко.

Він також запевнив, що Тимошенка вдалася до голодування, бо немає інших можливостей для протесту.

"Юлія Володимирівна сказала, що, якби вона була на волі, могла б вільно використовувати всі свої здібності, у тому числі і організаторські. Тоді вона мала б моральне право закликати людей висловлювати громадську непокору. Сьогодні вона не може собі цього дозволити і не може звернутися до людей із цим закликом. Вона має дуже обмежений спектр можливостей висловлювати свій протест. Кожен громадянин України знає, що під час виборів на мажоритарних округах йому або гроші пропонували, або залякували, або адміністративний ресурс використовували, або використовували якісь незрозумілі політичні партії для формування дільничих виборчих комісій. Якщо хтось готовий називати ці вибори чесними, нехай називає. Юлія Володимирівна не буде цього робити", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОБСЄ розкритикувала вибори в Україні: "Це крок назад"

Власенко пояснив, що у такий спосіб Тимошенко хоче приверне увагу до того, що сьогодні відбувається в Україні і світової громадськості і українців.

"Представники Януковича будуть говорити: "Дивіться день голосування минув без порушень". Але ми не говоримо лише про день голосування, хоча й про нього також. Ми говоримо про вибори як процес, які самого початку були нечесними і несправедливими. Юлія Володимирівна вимагає чесної і справедливої оцінки виборів", - сказав він.

Власенко розповів, що детальні мотиви такого кроку Юлія Тимошенко пояснить у своєму зверненні, яке незабаром оприлюднять.

Зараз ви читаєте новину «Власенко пояснив, що Тимошенко почала голодувати, бо інакше не може». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

113

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути