четвер, 19 січня 2012 15:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко: передача справи Тимошенко до Харківського управління - лише формальність

Власенко: передача справи Тимошенко до Харківського управління - лише формальність

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає передачу досудового слідства у справі компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) до Управління СБУ Харківської області формальним дією.

"На сьогоднішній день бідного Миколу Васильовича Грабіка (начальник слідчого відділу УСБУ в Харківській області М. Грабік) перевели до Харкова з підвищенням, всі інші слідчі в групі залишилися ті ж. Вони просто їздять сюди. На тлі незаконного переказу Юлії Володимирівни Тимошенко з Києва до Харків просто слідча група переведена сюди, і це формальні дії - не більше того", - сказав Власенко журналістам в четвер.

Він також нагадав, що справи, які зараз розслідує СБУ щодо Тимошенко, раніше були закриті у зв'язку з відсутністю складу злочину і в листопаді 2005 року Верховний Суд України підтвердив законність закриття цих справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ повернула на місце медичну картку Тимошенко

Відповідаючи на запитання про стан здоров'я Тимошенко, Власенко сказав, що воно не поліпшилося. "Все так само вона лежить під час зустрічі, не встає, не може ходити", - розповів він.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив екс-прем'єра України Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ готова дозволити незалежне обстеження Тимошенко

Тимошенко перебувала з 5 серпня 2011 року в Київському слідчому ізоляторі. 30 грудня її етапували в Качанівську виправну колонію в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Власенко: передача справи Тимошенко до Харківського управління - лише формальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути