середа, 18 січня 2012 14:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

СБУ закрила одну зі справ Тимошенко

СБУ закрила одну зі справ Тимошенко

Кримінальну справу по ЄЕСУ щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко по одному з епізодів закрито.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У відомстві зазначили, що під час розслідування справи встановлено, що одним із способів розкрадання бюджетних коштів було запровадження фінансової схеми приховування валютної виручки та створення документальної видимості розрахунків за товарно-матеріальні цінності офшорними компаніями з корпорацією "Єдині Енергетичні системи України".

"17 січня 2012 року набув чинності Закон України № 4025-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності", відповідно до якого виключено кримінальну відповідальність за вчинення окремих протиправних діянь, у т.ч. приховування валютної виручки", - йдеться у повідомленні СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд підтримав арешт Тимошенко у "справі ЄЕСУ"

У зв'язку з тим, що законодавством декриміналізовано ст. 207 КК України (80-1 в редакції 1960 р.) кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко в частині організації приховування валютної виручки закрито.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова завершує слідство у справі щодо ЄЕСУ і поновить допити Тимошенко

Також там зазначили, що "у зв'язку з перебуванням Тимошенко Ю.В. у Качанівській виправній колонії № 54 Харківської області, кримінальну справу за її обвинуваченням у організації приховування валютної виручки, організації неодноразового ухилення від сплати податків на загальну суму понад 16 млн. грн., розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн. грн. ПДВ, службового підроблення та замаху на розтрату чужого майна - коштів державного бюджету у сумі 405,5 млн. доларів США скеровано за підслідністю до слідчого відділу УСБУ у Харківській області".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу щодо ЄЕСУ поновили через Лазаренка - Піскун

"Розслідування справи за іншими епізодами злочинної діяльності Тимошенко продовжується", - сказали в СБУ

Зараз ви читаєте новину «СБУ закрила одну зі справ Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути