неділя, 18 грудня 2011 10:22

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко ще півроку сидітиме в СІЗО?

Тимошенко ще півроку сидітиме в СІЗО?

Європейський суд з прав людини менше ніж за півроку розгляне скаргу екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко про порушення норм Європейської конвенції з прав людини під час притягнення її до кримінальної відповідальності.

Про це заявив народний депутат з фракції НУ-НС Юрій Кармазін.

"Справа є безпрецедентною. Тому я переконаний, що і терміни розгляду будуть безпрецедентними. Тобто, якщо дивитися на терміни розгляду, які є по тих прецедентах, що склалися, то, як правило, розгляд справи займає не менше року. Але у зв'язку з тим, що сьогодні не тільки вся Європа, але й увесь світ "гуде" щодо справи Тимошенко, то я переконаний, що вона буде розглянута менше ніж за півроку", - переконаний нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як урятувати Тимошенко

На думку Кармазіна, рішення Європейського суду з прав людини буде таким: "Держава Україна чи уряд України допустив порушення Конвенції про права людини, які виражаються у тому, що суд був не справедливий, до життя людини ставилися без належної поваги. Також йтиметься про те, що були порушені всі можливості для надання захисту, для вільного доступу до інформації про судове засідання".

За словами депутата, державу Україна зобов'яжуть скасувати рішення судів по справі екс-прем'єр-міністра Тимошенко. А також виплатити певні суми моральної компенсації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Навіть у сталінські часи такого не було" — експерт про суд над Тимошенко у СІЗО

"Таким чином, це буде моральна сатисфакція. Це перше. І друге – свідчення найвищої установи в Європі про те, що рішення відбуваються не по закону. Через це, я не думаю, що Януковичу треба зараз чекати рішення цього суду", - наголосив Кармазін.

Як повідомлялося, Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу екс-прем'єра Юлії Тимошенко про порушення норм Європейської конвенції з прав людини під час притягнення її до кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко ще півроку сидітиме в СІЗО?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути