Ексклюзиви
понеділок, 04 липня 2011 21:30

У гучних судових справах крапку може поставити лише Європейський суд - політолог

У гучних судових справах крапку може поставити лише Європейський суд - політолог

Характер тих судових процесів, які сьогодні розгорнув владний режим супроти своїх політичних опонентів, більше схожий на прагнення звести рахунки й у перспективі убезпечити власне довготривале й безперешкодне перебування при владі, аніж реальну боротьбу з корупцією та перевищенням службових повноважень. Так вважає політолог Ігор Дебенко.

"Необхідно розуміти, що боротьба з корупцією не може бути односторонньою. Я вже не веду мову про те, що такого роду резонансні справи мали б бути максимально відкриті, прозорі та гласні - починаючи від умов, в яких здійснюється правосуддя, й закінчуючи професійністю та неупередженістю тих, хто в кінці кінців зачитуватиме судовий вирок", — зауважив експерт.

За його словами, подібні справи можуть містити й небезпеку для легітимності українського правосуддя.

"Рівень довіри до вітчизняної судової системи настільки низький, а реалії такі, що, незважаючи на характер кінцевого рішення, воно не буде однозначно сприйняте й однаково легітимним для суспільства. Під вантажем взаємних обвинувачень та фальшу правда просто загубилася", - зазначив Дебенко.

"Обидві сторони, - вважає він, - розпочали війну, тому крапку на ній може поставити лише Європейський суд, рішення якого може бути розціненим як неупереджене", - підсумував політолог.

Зараз ви читаєте новину «У гучних судових справах крапку може поставити лише Європейський суд - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути