понеділок, 23 квітня 2012 16:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко: Харківський суд не має права судити Тимошенко

Власенко: Харківський суд не має права судити Тимошенко
Сергій Власенко подаватиме доповнення до позову до ЄСПЛ. Фото: lb.ua

Захист екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко має намір подати доповнення до позову в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ), пов'язаний з юрисдикцією у справі ЄЕСУ.

Про це заявив захисник екс-прем'єра, народний депутат України (фракція "БЮТ-Батьківщина") Сергій Власенко.

"Цей суд (Київський районний суд міста Харкова) не має права розглядати цю справу (щодо Тимошенко)", - сказав Власенко журналістам в понеділок біля будівлі Качанівській виправній колонії в Харкові.

Захисник зазначив, що українське законодавство не передбачає альтернативної підсудності. За словами Власенка, відповідно до законодавства, єдиний передбачений законом варіант підсудності - за місцем скоєння злочину. "Всы нібито протиправні дії здійснювалися в Дніпропетровську. Чому в такому випадку справу слухає харківський суд? Незрозуміло", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Європейського суду відправили документи про те, як добре сидиться Тимошенко в колонії

Власенко зазначив також, що існує процедура передачі справи з одного суду до іншого, однак і вона, у випадку з справою ЄЕСУ, за словами депутата, була порушена. "Вони зробили якийсь симбіоз. Вони самі звернулися до голови Вищого спеціалізованого суду з питанням про визначення підсудності. Але такої процедури не існує", - розповів депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "гріхи" в ЄЕСУ Тимошенко світить від 7 до 12 років

"Потім вони застосували ще одну процедуру, яка не передбачена законодавством України - глава Вищого спеціалізованого суду України написав: я визначаю підсудність за Харківською областю та зобов'язую голову Харківського апеляційного суду визначити, який із судів буде розглядати цю справу. Але такої процедури взагалі немає. Саме за це їм окреме велике спасибі: на сьогоднішній день ми маємо розгляд справи в суді, який не уповноважений на це відповідно до закону і це безперечно є підставою для Європейського суду з прав людини визнавати це все незаконним", - додав Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Власенко: Харківський суд не має права судити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути