четвер, 22 березня 2012 10:10

До Європейського суду відправили документи про те, як добре сидиться Тимошенко в колонії

До Європейського суду відправили документи про те, як добре сидиться Тимошенко в колонії

Українська сторона направила до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) всі акти відмов від медичних оглядів та лікування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, яку утримують у Качанівській виправній колонії.

Копії відповідних документів, направлених урядовим уповноваженим у справах ЄСПЛ Валерією Лутковською, є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, в документі викладена повна хронологія обстежень Тимошенко в Київському слідчому ізоляторі і Качанівській колонії №54, надано інформацію про рекомендації лікарів за результатами обстеження, а також приведені всі акти відмови екс-прем'єра від виконання будь-яких рекомендацій українських та німецьких лікарів.

Крім того, зазначено про створення та роботу спільної міжнародної медичної комісії, яка за участю професорів німецької клініки "Шаріте" обстежила Тимошенко і потім рекомендувала подальшу тактику лікування засудженої.

У документі йдеться і про те, що німецькі лікарі констатували: захворювання Тимошенко не має ніякого відношення до онкологічної патології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Польщі пообіцяв і надалі підтримувати зближення України з Європою

ЄСПЛ також отримав акт про відмову Тимошенко підписати інформовану згоду пацієнта на виконання терапевтичних заходів в рамках лікування, рекомендованого німецькими медиками.

Крім цього, ЄСПЛ проінформований про умови утримання та забезпечення медичною допомогою ув'язненої.

"Для засудженої Тимошенко створені всі умови для забезпечення її відповідною медичної допомогою, а саме: є обладнання, необхідне відповідно до рекомендацій німецьких лікарів, для її комплексного лікування, є в повному обсязі призначені німецькими фахівцями лікарські засоби, залучені незалежні фахівці в галузі неврології, нейрохірургії, ортопедії, травматології, фізіотерапії, які готові за наявності згоди засудженої забезпечити виконання наданих німецькими лікарями рекомендацій. Лікування, призначене німецькими фахівцями, Тимошенко не отримує тільки через особисту відмову", - сказано в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: "Тимошенко стала зіркою"

Раніше прес-служба Державної пенітенціарної служби повідомляла, що надасть всю необхідну інформацію про Тимошенко урядовому уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини.

ЄСПЛ вказав українському уряду на необхідність того, щоб колишній український прем'єр отримала "адекватне медичне лікування у відповідному закладі". Міністр юстиції України Олександр Лавринович повідомив, що Україна повинна дати відповіді на отримані запитання до 22 березня. При цьому він висловив думку, що в Україні немає законодавчих перешкод для лікування екс-прем'єра в стаціонарі за межами колонії, якщо виникне така необхідність.

Зараз ви читаєте новину «До Європейського суду відправили документи про те, як добре сидиться Тимошенко в колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути