Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2012 11:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремщики поскаржилися, що Тимошенко відмовилася від лікування, рекомендованого німецькими медиками

Тюремщики поскаржилися, що Тимошенко відмовилася від лікування, рекомендованого німецькими медиками

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася від лікування, рекомендованого німецькими лікарями.

Про це повідомили у прес-службі Державної пенітенціарної служби України.

В установі розповіли, що вчора, 19 березня, лікарі Харкова вчергове запропонували Тимошенко пройти курс терапевтичного лікування та проведення комплексу реабілітаційно-оздоровчих процедур. У зв'язку з цим, засудженій  було надано для підписання "Інформовану згоду пацієнта на медичне втручання" із зазначенням в ній детального індивідуального комплексного плану лікування у відповідності до всіх рекомендацій німецьких лікарів.

Однак, Тимошенко, отримавши згадані документи, відмовилась підписати запропоновану згоду та залишила надані документи для вивчення. Про це було складено відповідний акт, повідомили у Держпенітенціарній службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко процитував висновки німецьких лікарів: Тимошенко потрібно лікувати у станціонарі

"У свою чергу лікарі МОЗ України у присутності начальника медико-санітарної частини Качанівської виправної колонії попередили Тимошенко про її особисту відповідальність у разі погіршення стану її здоров'я з причини подальшої її відмови від лікування", - йдеться у повідомлені.

Одночасно в ДПтС України нагадали, що 16 березня на адресу керівництва відомства надійшов лист Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини з інформацією про отримання ним запиту від ЄСПЛ щодо умов тримання та лікування у Качанівській виправній колонії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" підуть до Януковича вимагати належного лікування для Тимошенко

"У зв'язку з цим Державна пенітенціарна служба України надала відповідну інформацію Урядовому уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини про умови утримання Ю.Тимошенко, а також про умови, які були створені у Качанівській виправній колонії для забезпечення лікування та подальшого медичного обслуговування Ю. Тимошенко", - наголили в пенітенціарній службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко заперечує, що Тимошенко хоче лікуватися у Берліні: "Це провокація і брехня"

Також в рамках виконання запиту Урядового уповноваженого ЄСПЛ у ДПтС України пообіцяли надати всі акти відмови засудженої від медичних оглядів і лікування, а також запропонованих реабілітаційних заходів,  оскільки Тимошенко жодного разу не погодилась на проведення терапевтичних процедур, що були рекомендовані німецькими фахівцями.

Зараз ви читаєте новину «Тюремщики поскаржилися, що Тимошенко відмовилася від лікування, рекомендованого німецькими медиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути