пʼятниця, 16 березня 2012 15:32

Власенка протягом двох годин тримали в ув'язнені у Качанівській колонії

Власенка протягом двох годин тримали в ув'язнені у Качанівській колонії

Протягом всього часу, коли в Качанівській колонії, де утримується Юлія Тимошенко, проходила екскурсія для журналістів, захисника лідера опозиції не випускали зі слідчої кімнати.

Про це на брифінгу біля колонії сказав сам Сергій Власенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Протягом двох годин мене тримали ув'язненим в Качанівській колонії, мене не випускали. Про це буде сьогодні проінформовано Генерального прокурора України, я буду вимагати розгляду цього питання", - сказав він.

На думку Власенка, це було зроблено з однією метою – аби не допустити його спілкування з журналістами, які відвідували колонію, "і одразу спростувати брехливу інформацію".

Захисник Юлії Тимошенко зазначив, що якби ситуація насправді була такою, як її описують тюремники, то тоді у них не було б причин не допускати зустрічі лідера опозиції з представниками засобів масової інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд зобов'язав Україну лікувати Тимошенко в стаціонарі - Власенко

Тим більше, сказав він, Тимошенко сама готова була спілкуватися зі ЗМІ і вчора написала відповідну заяву до керівництва Качанівської колонії: "Якщо все це правда, що вони показали, то чому вони не дали можливості зустрітися з нею? Чому вони блокували мене дві години там, не даючи можливості з вами поспілкуватися? Все, що відбувається там, - це все бутафорія, це все декорації".

"Це робилося для того, щоб ввести в оману людей. Вони не збиралися її лікувати і не будуть її лікувати. Вони створюють видимість чогось", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко заявила про нову провокацію влади: з колонії роблять "потьомкінське село"

Власенко підкреслив, що Тимошенко не потрібні особливі умови: "Вона не просить всього, що вони там наробили. Вона вимагає одного єдиного – дотримання рекомендацій німецьких лікарів, і, як зазначили німецькі лікарі, розпочати лікування негайно в умовах стаціонару спеціалізованої медичної клініки".

Захисник також зазначив, що тюремники вручили вчора Тимошенко документ, згідно з яким нібито необхідно проводити певні процедури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" хочуть у Качанівську колонію, та їх туди не пускають

"Так от, в цьому документі написано, що блокада, яку вони хочуть їй робити, "допустима лише в умовах спеціально оснащеного процедурного кабінету, за ступенем стерильності відповідного до операційної". Ви бачили там операційну?", - запитав захисник.

Зараз ви читаєте новину «Власенка протягом двох годин тримали в ув'язнені у Качанівській колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути