середа, 29 лютого 2012 17:06

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремщики виправдалися: Турчинов міг побачитися з Тимошенко, але тільки в спеціальній кімнаті

Тюремщики виправдалися: Турчинов міг побачитися з Тимошенко, але тільки в спеціальній кімнаті

Вимога екс-прем'єра Юлії Тимошенко дозволити їй побачення з першим заступником голови "ВО "Батьківщина" Олександром Турчиновим, у приміщенні, де зараз перебуває  Тимошенко, суперечить чинному законодавству, заявив начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін.

"Юлія Володимирівна звернулася з проханням про надання короткострокового побачення з Турчиновим Олександром Валентиновичем. Мною було дано дозвіл на проведення цього побачення. Але вона наполягала на тому, щоб побачення було проведено в приміщенні, де вона наразі утримується... Вона мотивувала це тим, що їй там зручніше проводити побачення... Відповідно до чинного законодавства (Кримінально-виправних кодексом і правилами внутрішнього розпорядку) такі побачення проводяться тільки в спеціально відведених приміщеннях для короткострокових побачень. Ми не маємо права допускати цивільну особу в зону, яка охороняється", - сказав журналістам у середу Первушкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко про помилування: Я не чекаю і не хочу від Януковича жодної "милості"

Він зазначив, що за Тимошенко зберігається право на проведення короткострокового побачення, але тільки в спеціально відведеному для цього приміщенні.

Первушкін також підкреслив, що голову парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрія Кожем'якіна, який прибув у колонію разом із Турчиновим і нардепом Володимиром Філенком, було допущено до Тимошенко, як її захисника у справі ЄЕСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євродепутат занепокоєна: Тимошенко могли отруїти

Нагадаємо, раніше Філенко повідомив, що екс-прем'єр відмовилася від проведення побачення у спеціально відведеному приміщенні через погане самопочуття.

"Юлія Володимирівна не може туди дійти, вона себе дуже погано почуває", - зазначив Філенко.

Зараз ви читаєте новину «Тюремщики виправдалися: Турчинов міг побачитися з Тимошенко, але тільки в спеціальній кімнаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути