понеділок, 13 лютого 2012 16:51

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко вже пересувається самостійно, але її турбує відеоспостереження - Карпачова

Тимошенко вже пересувається самостійно, але її турбує відеоспостереження - Карпачова

Два представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини (омбудсмена) відвідали в неділю екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, яка наразі перебуває в Качанівській виправній колонії у Харкові.

Про це повідомила Ніна Карпачова. "Зараз, з учорашнього дня, два представника омбудсмена здійснюють візит без попередження в Качанівську колонію", - сказала вона на прес-конференції в понеділок у Києві.

За словами Карпачової, жодних проблем у її представників з доступом в колонію не виникло і вони провели двогодинну зустріч з Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко розповів про можливі провокації під час огляду Тимошенко

Омбудсмен зазначила, що екс-прем'єр чекає на лікарів із Канади та Німеччини, які повинні її оглянути, проте розповіла, що у цих лікарів виникли певні проблеми на митниці з переміщенням медапаратури через брак низки документів. Проблема наразі вирішується.

За словами Карпачової, Тимошенко перебуває у тій же камері, що й раніше. З основних проблем, які її турбують, залишаються наявність постійного відеоспостереження і постійно ввімкнене освітлення, незважаючи на те, що воно слабке. "Відеокамера працює 24 години (на добу) і впливає на психологічний стан екс-прем'єра", - зазначила омбудсмен.

Вона також повідомила, що екс-прем'єр почала пересуватися по камері без сторонньої допомоги, але ще не може виходити на щоденні прогулянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ не буде продовжувати строки ув'язнення Тимошенко щодо справи ЄЕСУ

Крім цього, у Тимошенко немає зауважень щодо відношення до неї персоналу колонії. "Вона навіть спробувала поїсти їжу, яку готують для всіх ув'язнених колонії. Вона, до речі, більш пристойна, як зазначила Тимошенко, якщо порівнювати її з їжею Лук'янівського СІЗО", - сказала Карпачова.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко вже пересувається самостійно, але її турбує відеоспостереження - Карпачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути