Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2012 12:02

Спецтема: Луценко за ґратами

Власенко назвав людей, які знімають Тимошенко на камеру, "збоченими вуайєристами"

Власенко назвав людей, які знімають Тимошенко на камеру, "збоченими вуайєристами"

Адвокат, народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Сергій Власенко назвав цілодобове відеоспостереження за Юлією Тимошенко у її камері в Качанівській колонії "еротичним піп-шоу".

Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche Welle.

"У справі екс-прем'єрки "не було жодного дня законності", - додав захисник екс-прем'єра.

Він підтвердив, що і досі за нею ведеться цілодобове відеоспостереження. А кілька днів тому були ще й встановлені "телекамери з телескопічними об'єктивами, аби наглядачі могли бачити, що екс-прем'єрка читає, чи пише".

Адвокат порівняв режим цілодобового відеоспостереження за ув'язненою лідеркою опозиції з "еротичним піп-шоу", а владу – зі "збоченими вуайєристами, які відвідують подібні заклади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура запевнила: Тимошенко етапували законно

Власенко також наголосив, що запевнення київської прокуратури в законності переведення екс-прем'єрки до Харкова суперечать фактам.  Адвокат нагадав, що етапування ув'язненої сталося за лічені години після того, як апеляційного суд не задовольнив скаргу Тимошенко на вирок Печерського райсуду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ повернула на місце медичну картку Тимошенко

А оскільки зачитування апеляційного рішення затяглося до пізнього вечора, то й підготовка до етапування ув'язненої тривала поза робочим часом. А це суперечить закону, сказав Власенко. Крім того, він нагадав, що згідно з рішенням іншого райсуду, Шевченківського, Тимошенко має перебувати в Лук'янівському СІЗО.

Наразі проти вже засудженої до семи років ув'язнення Тимошенко, за словами Власенка, розслідуються ще дві кримінальні справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко переведуть у СІЗО міста, яке не приймає Євро-2012 - "бютівець"

Слідчі СБУ їздили в Качанівську колонію для допитів Тимошенко 13 і 16 січня. Але в середу, 18 січня, СБУ офіційно заявила, що передала справу Тимошенко до слідчого відділу СБУ в Харківській області "у зв'язку з перебуванням Тимошенко в Качанівській виправній колонії № 54". Сергій Власенко пояснив, що насправді це означає просте переведення до Харкова слідчого у справі Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Власенко назвав людей, які знімають Тимошенко на камеру, "збоченими вуайєристами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути