середа, 18 січня 2012 15:58

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Прокуратура запевнила: Тимошенко етапували законно

Прокуратура запевнила: Тимошенко етапували законно

Прокуратура Києва за результатами перевірки стверджує, що етапування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в Качанівську виправну колонію № 54 у Харкові відбувалося відповідно до чинного законодавства, порушень при цьому не зафіксовано.

У прес-службі прокуратури Києва нагадали, що ст. 87 Кримінально-виконавчого кодексу України передбачає, що особи, засуджені до позбавлення волі, "направляються для відбування покарання не пізніше десятиденного строку з дня набрання законної сили вироку".

"Крім того, етапування Тимошенко проведено за згодою слідчого Служби безпеки України, у провадженні якого знаходиться інша кримінальна справа", - повідомляє прес-служба столичної прокуратури в середу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко везуть до Лук'янівського СІЗО у Київ - джерело

"У зв'язку з переповненням Київського слідчого ізолятора управління Державної пенітенціарної служби України в місті Києві та Київській області наприкінці минулого року етапували до місць відбування покарань всіх засуджених до позбавлення волі, вироки щодо яких набрали законної сили. Порушень вимог чинного законодавства України щодо виконання вироку суду і етапування Юлії Тимошенко не встановлено", - підсумували в прокуратурі Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко в колонії створили покращені умови

Як повідомлялося, Тимошенко перебувала в Київському СІЗО з 5 серпня 2011 року. 30 грудня її перевели в Качанівську виправну колонію № 54 в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура запевнила: Тимошенко етапували законно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути