пʼятниця, 10 лютого 2012 13:30

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко залишилася у старій камері і до робіт поки долучатися не буде - тюремщики

Тимошенко залишилася у старій камері і до робіт поки долучатися не буде - тюремщики

Незважаючи на зміну статусу зі слідчо-заарештованої на засуджену, екс-прем'єр Юлія Тимошенко не переведена в загальну камеру Качанівській колонії, повідомив перший заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Євген Бараш.

"На її прохання начальник колонії залишив її в тому ж приміщенні, в якому вона перебувала, з тією ж засудженої, з якою перебувала ... На її прохання їй також залишили її одяг", - сказав Бараш.

Він зазначив також, що як засуджена Тимошенко має право на одне короткострокове (до 4-х годин) побачення на місяць, а також одне тривале побачення з близькими родичами раз на три місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко оглянуть ще й нардепи з медичною освітою

Бараш запевнив, що обмежень по допуску до Тимошенко для її захисника Сергія Власенка не буде.

"Той час, який був у нього для побачень з Юлією Володимирівною як зі слідчо-заарештованою, залишиться і як для засудженої", - підкреслив Бараш.

Він повідомив також, що поки залучати екс-прем'єра до виправних робіт не планується: "Наразі їй надається можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, тому зараз вона працювати поки не буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеки "набивають" наколки із зображенням Юлії Тимошенко

Інформацію про те, що Тимошенко не переведена в іншу камеру, підтвердив і лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін. "Мені відомо, що Юлія Володимирівна знаходиться у тій самій камері, яка розрахована на 7 ув'язнених ...", - сказав Кожем'якін в ході брифінгу в п'ятницю в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ПАРЄ провідає Тимошенко, щоб побачити "тризіркову в'язницю"

Як повідомлялося, після етапування Тимошенко 30 грудня в Харків з Київського СІЗО вона була поміщена в сектор слідчого ізолятора при Качанівській колонії, оскільки на той момент Служба безпеки України розслідувала справу корпорації "Єдині енергетичні системи України" і добилася судового рішення про її утримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко перевели в колонію, щоб припинились протести - Захаров

8 лютого начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко заявив, що спецслужба не бачить доцільності в продовженні арешту екс-прем'єра в кримінальній справі щодо корпорації "ЄЕСУ". З 9 лютого Тимошенко було переведено в статус засудженої.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко залишилася у старій камері і до робіт поки долучатися не буде - тюремщики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути