вівторок, 14 лютого 2012 09:30

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко: стан Тимошенко покращився, але самостійно вона ще не пересувається

Власенко: стан Тимошенко покращився, але самостійно вона ще не пересувається

Заява омбудсмена Ніни Карпачової про те, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко може пересуватися самостійно, є "дещо передчасною", вважає захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Я б сказав, що ця заява дещо передчасна. Я був у неї сьогодні до п'ятої години вечора і не можу говорити, що вона може самостійно пересуватися. Так, дійсно, її стан дещо покращився завдяки процедурам (курсу лікувального масажу), але це не дозволяє говорити мені про те, що вона може самостійно пересуватися", - сказав адвокат у понеділок, 13 лютого.

Він зазначив також, що ані він, ані рідні Тимошенко як і раніше не мають жодної офіційної інформації про час приїзду іноземних лікарів, які планують приїхати в Качанівську колонію (Харків), де перебуває екс-прем'єр, а також про інші деталі планованого обстеження екс- прем'єра. У той же час Власенко нагадав, що Тимошенко категорично відмовляється від огляду фахівцями Міністерства охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС не бачить жодних дій на вирішення ситуації навколо Тимошенко

Нагадаємо, як повідомила в понеділок на прес-конференції омбудсмен Ніна Карпачова, екс-прем'єр почала пересуватися по камері без сторонньої допомоги, але ще не може виходити на щоденні прогулянки.

Омбудсмен повідомила також, що Тимошенко чекає на лікарів з Канади та Німеччини, які повинні її оглянути, проте розповіла, що у цих лікарів виникли певні проблеми на митниці з переміщенням медапаратури через брак низки документів. Проблема наразі вирішується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики з МОЗ обстежать Тимошенко разом із іноземними лікарями

Пізніше у Державній пенітенціарній службі повідомили, що керівництво зустрічається з іноземними лікарями, які приїхали до України для обстеження Тимошенко, та інформує їх про відповідні національні нормативні акти, яких вони повинні дотримуватися у спілкуванні з екс-прем'єром.

Зараз ви читаєте новину «Власенко: стан Тимошенко покращився, але самостійно вона ще не пересувається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути