понеділок, 03 серпня 2020 18:18

Влада втратила контроль і над епідситуацією, і над політичною. Це загрожує поверненням ще жорсткішого карантину - Зінкевич

Влада втратила контроль і над епідситуацією, і над політичною. Це загрожує поверненням ще жорсткішого карантину - Зінкевич

Заяви місцевих органів влади, що не згодні з рішеннями центральної стосовно протиепідемічних заходів, свідчать, що у Зеленського втрачають контроль над ситуацією в країні.

Про це заявила нардеп Яна Зінкевич, повідомляє пресслужба "Європейської солідарності".

Парламентарій наполягає на необхідності негайного проведення позачергової сесії парламенту для впровадження термінових антикризових заходів.

"Демарш Луцької і Тернопільської міських рад, а також шокуюча щоденна статистика захворювань Covid-19 - це свідчення того, що влада втратила контроль. Спочатку над епідеміологічною ситуацією, а тепер і політичною. Вже давно стало зрозуміло, що так званий карантин був лише формальністю і нічого спільного зі справжньою боротьбою з небезпекою не має. Але навіть така формальність обурює звичайних людей, які борються за своє виживання - і економічне, і фізичне", - зазначила Зінкевич.

За словами нардепа, безвідповідальність влади, відсутність термінових кроків для боротьби з пандемією піддають країну ризику повторення жорсткого карантину із ще драматичнішими наслідками для економіки й великим негативним впливом на фінансове становище людей.

Зінкевич повідомила, що "Європейська солідарність" вже озвучила свою вимогу від влади терміново зібрати засідання Верховної Ради України, але ніякої реакції так і не почула.

"Нагадаю, наші кроки досить конкретні і реальні для впровадження. Депутати зобов'язані прийняти закони для допомоги лікарям, перш за все - про страхування на випадок захворювання коронавірусною хворобою. З початку епідемії коронавірусом захворіли 8 654 медпрацівники. З областей надходить тривожна інформація про те, що лікарям не виплачують обіцяні надбавки або затримують їх, а медичні установи досі повністю не забезпечені всім необхідним для боротьби з Covid-19", - підкреслила Яна Зінкевич.

"Кабінет міністрів і Офіс президента повинні відзвітувати про використання коштів, виділених у спеціальний коронавірусний фонд. Адже залишок всього 3 мільярди нерозподілених коштів із понад 60 мільярдів, виділених на боротьбу з коронавірусом, і використання цих коштів на інші цілі, а найбільше на будівництво доріг - це нонсенс. Без конкретних і прозорих дій центру регіони і далі безконтрольно віддалятимуться від чіткої владної вертикалі, не розуміючи кроків влади", - підсумувала Зінкевич.

Зараз ви читаєте новину «Влада втратила контроль і над епідситуацією, і над політичною. Це загрожує поверненням ще жорсткішого карантину - Зінкевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути