понеділок, 06 травня 2013 12:00

"Влада - боги, усі решта - раби. Тому слухати опозицію 18 травня ніхто не буде" - експерт

"Влада - боги, усі решта - раби. Тому слухати опозицію 18 травня ніхто не буде" - експерт
На думку політтехнолога, акція опозиції не має кінцевої мети. Фото: uc.kr.ua

На акції протесту 18 травня опозиціонери розкажуть, що влаштують ще один мітинг восени, а стратегії подальших дій людям так і не покажуть.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Денис Богуш.

"Плюс цієї акції тільки в тому, що опозиція побачить, скільки людей вона може мобілізувати просто так, без жодної ідеї, без нічого. Привести їх лише для того, щоб вони встали і показали, що вони проти цієї влади. Нічого іншого чекати не варто. Можливо, трішки налякають владу. Ті підготуються 18 травня, привезуть 30 чи 40 автобусів "Беркуту", купу провокаторів та іншого. Крім того, якісь "Молоді Регіони" зроблять неподалік концерт", - каже він.

На думку політтехнолога, скільки б людей не прийшло - це не має значення, адже акція не має кінцевої мети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада готується до силового варіанта. Усе працює на те, щоб кілька сімей заробляли, а інші пухли з голоду

"Скільки б не прийшло, незрозуміло до чого це. Акції не спрямовані ні на вибори, ні на рефередум. Якщо вони хочуть позлити цю владу, ніяк не можуть цього зробити, не мають для цього ніяких засобів. Хіба вони якусь стратегію покажуть? Я в це не вірю. Це буде мобілізаційна акція. Точно скажуть, що буде наступна - восени. Не очікую нічого такого екстраординарного", - прогнозує Богуш.

На його думку, є потреба, щоб 18 травня на мітингу опозиціонери окреслили свою позицію щодо "насущних проблем".

"Перше - питання Тимошенко, друге - угода з ЄС, референдум, четверте - шлях завоювання влади, тоді п'ять проблемних округів. А вони поставили всіх у дуже неприємну ситуацію. Не взяти протоколи у багатьох спостерігачів, учасників і так далі. Це просто злочин. Ще одне питання - вибори у Києві", - вважає чоловік.

"Сказати свою думку з цих приводів вони можуть, але ніяк ні на що не впливають. Особливо - на ухвалення рішень. А от влада не збирається слухати ніяких протестних акцій, вона навіть не уявляє, що можна слухатися. Вони не для того здобували владу кров'ю, щоб потім слухатися когось. Вони - боги. Усі решта - раби", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого вимагати на мітингу 18 травня?

Богуш запевняє: з акцій протесту "Вставай, Україно!" можна зробити один висновок - в опозиції немає стратегії.

"Ні стратегії з точки зору здобування влади, ні з точки зору розвитку країни. Вони мають мати план, як добитися цієї влади. Також мати думки, як змінити економічну ситуацію в країні після цього", - наголошує Богуш

Він також додав, що опозиція досі не визначилася, з ким вони прийдуть до влади.

"Вони не зробили тіньового уряду для того, щоб потренуватися, хто які може обіймати посади, на які посади хто підходить і так далі. Ці механізми ніхто не використовує сьогодні. Це - великий мінус опозиції", - переконаний експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Влада - боги, усі решта - раби. Тому слухати опозицію 18 травня ніхто не буде" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

153

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути