Ексклюзиви
субота, 07 жовтня 2023 05:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Влада Білорусі відвідала місця утримання депортованих українських дітей

Влада Білорусі відвідала місця утримання депортованих українських дітей
В Білорусі провели зустріч з депортованими дітьми. Фото: Катерина Рашевська

Представники кількох країн взяли участь у пропагандистському відвідали місця утримання депортованих українських дітей.

До пропагандистського заходу долучилися службовці з Білорусі, Союзної держави та СНД, повідомила юристка Регіонального центру прав людини Катерина Рашевська.

"З 44 дітьми з Лисичанська та Сєвєродонецька зустрілися представники Зімбабве, Індії, Катару, КНР, Куби, Монголії, ОАЕ, Росії, Сирії, а також Палестини. Інші держави оголосили бойкот та відмовилися брати участь у заході, проведення якого не відповідає принципу найкращих інтересів дитини та має на меті виключно легітимізацію міжнародних протиправних діянь", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розповіли про катування українських дітей в РФ

Перший секретар Посольства РФ у Білорусі вкотре засвідчила нав'язування українським дітям російського громадянства та організацію навчального процесу для них, який не дозволяє зберегти національну ідентичність. Карина Багієва вказала на ще один господарський суб'єкт, долучений до вивезення українських дітей - нафтопереробний завод Нафтан.

Повірений у справах Катару Абдулаїз Аль-Куварі допоміг встановити, що білоруські родини таки беруть до себе українських дітей. Цю інформацію також підтвердила директорка однієї з новополоцьких шкіл.

Повірений у справах висловив надію, що "ще більше дітей зможуть виїхати з Донбасу", що фактично є підбурюванням до продовження депортації.

Після проведення внутрішнього розслідування Міжнародний комітет Червоного Хреста наполягає на звільненні керівника Білоруського товариства Червоного Хреста Дмитра Шевцова з посади, який стверджував, що всіх "дітей з Донбасу" повертають додому.

Навіть коли російська влада депортувала тисячі дітей з України в Росію, вона не приховувала, що робить. Вони кричали про це всюди, з'являючись по кілька разів на тиждень на російському державному телебаченні, часто представляючи це як санкціоновану Кремлем кампанію з усиновлення українських дітей.

Міжнародний кримінальний суд недавно оголосив, що видав ордер на арешт Путіна та його уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. МКС пояснив, що це безпрецедентне публічне оголошення ордерів зробили для запобігання подальшому вчиненню злочинів.

Зараз ви читаєте новину «Влада Білорусі відвідала місця утримання депортованих українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути