субота, 03 липня 2010 17:06

Візит Гілларі Клінтон - тривожний сигнал для влади - Чалий

Візит Гілларі Клінтон - тривожний сигнал для влади - Чалий

Приїзд Гілларі Клінтон не можна сприймати однозначно. Варто звернути увагу на те, що держсекретар зустрілася не тільки з представниками влади, а й з опозицією і представниками громадянського суспільства.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор міжнародних програм Центру Разумкова Валерій Чалий.

"Сигнал подвійний. З одного боку, це свідчення уваги і незмінності підтримки Сполученими Штатами тих цінностей, які вони сповідують вже сотні років. З другого боку - це тривожний сигнал і для української влади, тому що спілкування з опозицією демонструє невпевненість в тому, що сьогодні те, що робить наша влада, повністю відповідає національним інтересам. США обрали ту саму модель, яка існувала за часів президента Леоніда Кучми, коли було спілкування і з владними інституціями і з представниками опозиції і з представниками громадянського суспільства", - наголосив політолог.

Візит, на думку, політолога має низку позитивних моментів. Передусім приїзд Гілларі Клінтон свідчить про те, що США бачать в Україні важливого партнера.

"Проведення засідання Комісії стратегічного партнерства свідчило про бажання розвивати взаємодію і співпрацю. Візит мав на меті збалансувати існуючу на сьогодні скерованість української політики в російський бік і, по-друге, дати сигнали стосовно важливості розвитку громадянського суспільства, непорушності цінності демократії, свободи слова, свободи зібрань", - сказав Валерій Чалий.

Зараз ви читаєте новину «Візит Гілларі Клінтон - тривожний сигнал для влади - Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути