субота, 03 липня 2010 08:11

Грищенко розповів про цілі візиту Клінтон в Україну

Грищенко розповів про цілі візиту Клінтон в Україну

В Українському зовнішньополітичному відомстві заявили, що мета візиту держсекретаря США Гілларі Клінтон не визначалась бажанням працювати проти Росії.

Про це напередодні ввечері в ефірі телеканалу Інтер заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, коментуючи відповідну думку провідних експертів.

"Україна надважлива держава для США, проте вона не може претендувати на те, щоб бути першою серед інших американських пріоритетів", - сказав він.

За словами урядовця, в Україну було вкладено багато зусиль практично всіма членами делегації Гілларі Клінтон.

"Вони знають нашу державу, розуміють ті процеси, які тут відбуваються. Вони усвідомлюють роль України як ключа до стабільності, до послідовного розвитку на основі демократичних цінностей всього регіону. Саме це було причинами візиту", - підкреслив Грищенко.

Міністр переконаний, що "ні вчора, ні сьогодні, ні завтра Україна не зникне з мапи Європи, як впливовий гравець. Є важливим контакт на рівні керівників зовнішньополітичних відомств і зустріч з президентом України".

Грищенко також повідомив, про що говорила держсекретар з керівниками України.

"Обговорювались питання боротьби з тероризмом, вирішення проблем глобальної безпеки. У тому числі і в контексті проголошення Україною статусу позаблокової держави. Знаходження відповіді на виклики, пов'язані з економічною кризою, наші стосунки з МВФ", - додав глава МЗС.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Грищенко розповів про цілі візиту Клінтон в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути