пʼятниця, 02 липня 2010 16:20

Голі FEMEN благали Клінтон про допомогу (ФОТО)

Сьогодні о 12:00 на Софіївській площі жіночий рух FEMEN звернувся до Державного секретаря США Гілларі Клінтон по допомогу і захист від української влади на чолі з Віктором Януковичем, яка ущемляє права жінок.

Активістки топлес, з плакатами в руках англійською "Навчи нашого Президента" і "Жінка = демократія" скандували "Гілларі, допоможи!" і "Немає сильної жінки - немає вільної країни".

Дівчата також тримали в руках лист, який вони відіслали в посольство США для пані Клінтон відразу після акції.

"З приходом нової влади на чолі з Віктором Януковичем в Україні порушуються права жінок. Всім відомий сумний світовий рекорд - Кабінет Міністрів України без єдиної жінки-міністра. Як президент, так і прем'єр дозволяють собі сексистські висловлювання по відношенню до жінок, демонструючи свої архаїчні політичні погляди на роль жінки в суспільстві", - говориться в листі.

Також в листі FEMEN просить відому захисницю прав жінок і одну з найвпливовіших жінок-політиків пояснити Віктору Януковичу при особистій зустрічі з ним, що "жінки повинні бути не тільки на кухні, але і в суспільному житті і політиці".

"Викладіть Миколі Азарову урок демократії: поясніть йому, що в основі реформ лежать консолідовані зусилля обох статей", - зажадали учасниці акції.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Голі FEMEN благали Клінтон про допомогу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути