пʼятниця, 02 липня 2010 10:36

Посланець Обами приїхала в Україну "на розвідку"

Приїзд Держсекретаря США Хіларі Клінтон до Києва свідчить про те, що американців цікавить, наскільки далеко в Україні простягається маріонетковість політичного режиму.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Зараз українське керівництво здає Росії національні інтереси України. Тож США потрібно дізнатися, чи цей режим є повністю маріонетковий, який не здатен ні представляти, ні усвідомлювати, ні захищати національні інтереси, чи все таки на щось здатен", - сказав Палій.

За його словами, наразі це питання цікавить не лише США, а й самих українців.

"Тому що, якщо цей режим повністю маріонетковий, тоді його потрібно визнавати злочинним, окупаційним і відповідно з ним боротися", - вважає експерт.

У свою чергу політолог Віктор Небоженко каже, що Хіларрі Клінтон важливо зрозуміти, як далеко може зайти політичне керівництво України у своєму прагненні до інтеграції.

"Сьогодні США дуже спантеличені. Вони передбачали визнання деяких інтересів Росії в Україні. Але вони не думали, що українська еліта зовсім забуде про національні інтереси", - зауважив він.

Нагадаємо, що Держсекретар США Хіларі Клінтон пробуде у Києві два дні - 2-3 липня.

Вона зустрінеться з президентом України Віктором Януковичем і міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, а також візьме участь у засіданні американо-української комісії із стратегічного партнерства.

Також Клінтон планує переговорити з колишнім прем"єр-міністром Юлією Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Посланець Обами приїхала в Україну "на розвідку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути