вівторок, 29 червня 2010 12:53

Клінтон їде, щоб підтримати українську владу – політолог

Клінтон їде, щоб підтримати українську владу – політолог

Держсекретар США Хілларі Клінтон приїжджає в Україну, щоб підтримати дії нової влади щодо участі в ядерному роззброєнні. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"По-перше, задачею Клінтон буде підтримати Азарова в діях, пов'язаних із передачею збагаченого урану. По-друге, продемонструвати, що Америка не відмовляється від своїх демократичних обіцянок Україні. Звичайно, можна припустити, що вона приїжджає, щоб ближче познайомитись з Януковичем і Азаровим. Але я думаю, що насправді це буде не найголовніше", - зазначив він.

За словами політолога, держсекретар США в Україні продемонструє підтримку демократичній опозиції. "Це не буде підтримка якоїсь однієї опозиційної сили проти влади. Якщо наші опозиціонери на це розраховують, то можуть бути розчаровані. Але щось з приводу демократії вона обов'язково скаже", - пояснив Небоженко.

"Якщо американці спокійно сприйняли результати президентських виборів, то зараз вони не будуть робити ставку на когось конкретного з українських опозиціонерів. Вони просто продемонструють цінність опозиції та демократизації України", - додав експерт.

Нагадаємо, держсекретар США Хілларі Клінтон відвідає Україну з офіційним візитом 2-3 липня.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон їде, щоб підтримати українську владу – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути