середа, 30 червня 2010 09:51

Клінтон зустрінеться з Тимошенко і виступить у КПІ

Клінтон зустрінеться з Тимошенко і виступить у КПІ

Держсекретар США Гілларі Клінтон під час майбутнього турне країнами Східної Європи і Кавказу зустрінеться з колишнім прем'єром України Юлією Тимошенко.

"В Україні основна увага приділятиметься стратегічному партнерству між США і Україною. Вона (Клінтон) продовжить справу, розпочату на зустрічі президентів Барака Обами та Віктора Януковича на саміті з проблем ядерної безпеки, на якому Україна ухвалила історичне рішення позбавитися від збагаченого урану. Це стало важливим кроком у наших зусиллях щодо запобігання ядерного тероризму в усьому світі", - зазначив на брифінгу у вівторок заступник держсекретаря США по Європі і Євразії Філіп Гордон.

Клінтон у Києві проведе переговори з Президентом України Віктором Януковичем і міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, а також візьме участь у засіданні американсько-української комісії зі стратегічного партнерства, створеної під час торішнього візиту віце-президента США Джозефа Байдена в Україну, нагадав Гордон.

"У нас широкі зв'язки з Україною і ми чекаємо, що поряд з іншими питаннями вони обговорять питання економіки і енергетики, співробітництва у сфері безпеки, розвитку демократії", - зазначив заступник держсекретаря.

"Також у Києві держсекретар зустрінеться з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і з керівництвом ЗМІ, представниками громадянського суспільства, а також виступить у Київському Політехнічному університеті", - розповів Гордон.

У своїй промові Клінтон наголосить про надії США на розвиток демократії в Україні.

Державний секретар США Гілларі Клінтон відвідає Україну з офіційним візитом 2-3 липня.

Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «Клінтон зустрінеться з Тимошенко і виступить у КПІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути