вівторок, 11 жовтня 2011 16:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вирок у справі Тимошенко спрямований проти Путіна - російський експерт

Вирок у справі Тимошенко спрямований проти Путіна - російський експерт

Вирок у справі Юлії Тимошенко спрямований проти Російської Федерації та Володимира Путіна.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив російський міжнародний оглядач Леонід Млечин.

"Не пригадую в сучасній правовій  практиці випадку, щоб прем'єр-міністра країни судили за підписання не таємної, а відкритої міжнародній угоди, яка була реалізована", - зазначив він.

"Тому цей процес сприймається як політично мотивований і необ'єктивний. Це не значить, що ваша екс-прем'єрка чиста, як ангел, чи що не було в її діяльності правопорушень. Але тут її засудили і посадили до в'язниці за те, що нібито в чомусь винна, а не за те, що щось зробила. Тому не дивно, що реакція Заходу з'явилася уже через кілька хвилин після винесення вироку. Євросоюз висловив велике розчарування. Гадаю, так само зреагують європейські та північноамериканські країни", - додав Млечин.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко дали 7 років: "Беркут" б'є прихильників, Європа критикує

За словами фахівця, вирок екс-прем'єрці, як і загалом переслідування Тимошенко, має антиросійський характер.

"Адже вона укладала угоду з нашим прем'єром Володимиром Путіним. Якщо тепер її дії визнані кримінальним злочином, то виходить, що Путін є співучасником. Коли я влітку був у Києві і ходив по Хрещатику, то натрапив на антитимошенківський табір. Там лунали антиросійські промови. Це дуже дивно для багатьох кремлівських політиків, які неправильно розтлумачили обрання президентом Януковича, гадаючи, що його цілі повністю співпадають з політикою Москви. Але такого не може бути в принципі - у кожної країни свій шлях і свої пріоритети", - вважає він.

На думку Млечина, команда Януковича таким чином нейтралізувала головного конкурента.

"Для людей, які затівали цей процес, посадка Тимошенко була важливіша за всі інші державні справи, бо їм треба витіснити її із реальної політики. Процес над Тимошенко в Україні, як і справа Ходорковського в Росії, сприймають однаково - як неправові акції. Але якщо у діяльності російського олігарха були знайдені хоч формальні порушення - несплата податків, то посадка Тимошенко - суто політична справа. Обидва процеси свідчать про негаразди в правових системах наших держав",  - підсумував Млечин.

Зараз ви читаєте новину «Вирок у справі Тимошенко спрямований проти Путіна - російський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути