вівторок, 11 жовтня 2011 15:36

В ЄС прямо сказали: "Асоціації не буде, якщо Тимошенко не виправдають"

В ЄС прямо сказали: "Асоціації не буде, якщо Тимошенко не виправдають"

Європейський Союз глибоко розчарований вироком Печерського районного суду Києва у справі екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

У Європі закликають українську владу забезпечити справедливий, прозорий і неупереджений процес щодо будь-якої апеляції.

У заяві верховного представника ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон кажуть, що вирок був винесений після судового процесу, який "не поважає міжнародні стандарти щодо справедливого, прозорого і незалежного правового процесу, до чого раніше неодноразово закликало керівництво ЄС".

"На жаль, це підтверджує вибіркове застосування закону в політично мотивованому переслідуванні лідерів опозиції і членів колишнього уряду. Це особливо розчаровує в країні, яка в даний час займає пост голови в комітеті міністрів Ради Європи", - йдеться в заяві Ештон.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко дали 7 років: "Беркут" б'є прихильників, Європа критикує

У зв'язку з цим Ештон закликала українську владу забезпечити справедливий, прозорий і неупереджений процес за будь-якою апеляцією Тимошенко.

"Право на оскарження скомпрометовано шляхом накладення обмежень на можливість підсудних брати участь в майбутніх виборах в Україні, у тому числі і парламентських, які заплановані на наступний рік. Те, яким чином українська влада буде поважати загальнолюдські цінності і верховенство права, матиме далекосяжні наслідки для ЄС і двосторонніх відносин з Україною, в тому числі і для укладення Угоди про асоціацію і співробітництва в цілому ", - наголошується в заяві.

11 жовтня суд засудив екс-прем'єр міністра Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС прямо сказали: "Асоціації не буде, якщо Тимошенко не виправдають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути