вівторок, 11 жовтня 2011 15:20

Правнучка Хрущева не хоче, аби вендета між Януковичем і Тимошенко загубила Україну

Правнучка Хрущева не хоче, аби вендета між Януковичем і Тимошенко загубила Україну

Судовий процес у справі колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко нагадує про похмурі дні Радянського Союзу.

Про це в The Daily Beast написала правнучка Микити Хрущова Ніна.

"Ностальгія за радянським минулим - це не нове у певних колах колишнього СРСР. Проте шоу судового процесу у Києві над Юлією Тимошенко, колишнім прем'єр-міністром України, надає темного тону цій темі", - вважає Ніна Хрущова.

За її словами, з тих пір, як розпався Радянський Союз, бізнесмени і політики намагаються вдихнути нове життя у різні радянські практики.

Проте, підкреслила Хрущова, суд Тимошенко демонструє нове падіння.

"Пострадянська держава повертає до життя одне з основних нововведень радянських репресій: політичне процесуальне шоу. У суді над Тимошенко присутні багато елементів сталінського правового гротескного фарсу: майже істеричний прокурор, поступливий суддя, правитель, який, подібно Понтію Пілату, умив руки в цьому питанні", - підкреслила Хрущова.

Крім того, вона нагадала, що звинувачення, висунуті проти Тимошенко за "економічні злочини", випливають з кримінального кодексу, який походить з часів її прадіда Хрущова, коли той був на посаді керівника СРСР.

Жінка припустила, що у випадку обвинувального вердикту Тимошенко "Янукович і його уряд, імовірно, зроблять усе можливе, щоб дистанціюватися від судді й прокурорів".

"Не слід допустити, аби тривала політична вендета між Януковичем і Тимошенко, яка отруює українську політику протягом багатьох років, зіпсувала угоду про вільну торгівлю з Європою, на якій базується майбутнє України", - резюмувала Хрущова.

Зараз ви читаєте новину «Правнучка Хрущева не хоче, аби вендета між Януковичем і Тимошенко загубила Україну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути