середа, 12 жовтня 2011 14:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вирок Тимошенко поставив відносини України та Європи на роздоріжжя - словацький експерт

Вирок Тимошенко поставив відносини України та Європи на роздоріжжя - словацький експерт

Вирок колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко та засудження її на сім років ув'язнення означає те, що українська влада відмовляється слухати і чути наполегливі рекомендації європейських політиків. Це може призвести до серйозних проблем у відносинах президента Віктора  Януковича та Європейського союзу.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловила словацький експерт лондонської Європейської ради міжнародних відносин Яна Кобзова.

"Останнім часом і сам Європейський Союз, і країни-члени ясно дали зрозуміти у неофіційних розмовах з представниками уряду та президентом України, що засудження Тимошенко було б великою проблемою для відносин ЄС з Україною. Отже, ЄС назвав чітку умову, "ред-лайн", яку вважав за важливу для того, щоб і далі продовжувались перемовини про асоціацію", - сказала вона.

За її словами, представники ЄС також не раз чітко вказували на те, що сумніваються в незалежності судового процесу над колишньою прем'єркою, чим непрямо підтвердили сумніви у незалежності всього українського правосуддя.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко прощалася з сім'єю ніжними обіймами і поцілунками

"Адже угода про асоціацію свідчить про те, що партнери (ЄС та Україна. - ред.), декларують відданість спільним цінностям. А процес з Тимошенко якраз свідчить про відхід української влади від верховенства права та незалежності судів", - зазначила експерт.

Кобзова вважає, що Тимошенко з повним правом може подавати апеляцію про зміну вироку, і його врешті-решт можуть змінити.

"В кожному разі, результат вчорашнього судового процесу та сам вирок поставив відносини між ЄС та Україною на серйозне роздоріжжя", - підсумувала вона.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Тимошенко поставив відносини України та Європи на роздоріжжя - словацький експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути