середа, 12 жовтня 2011 09:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Голови МЗС Франції та Італії вважають вирок Тимошенко "неприпустимим"

Голови МЗС Франції та Італії вважають вирок Тимошенко "неприпустимим"

Глава МЗС Франції Ален Жюппе називає несправедливим і політизованим вирок колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко.

"Цей вирок не відповідає міжнародним зобов'язанням України та підтверджує несправедливий і політизований характер цього процесу", - йдеться в його заяві.

Жюппе підкреслив, що Франція поважає незалежність суду України, але закликає Київ дотримуватися міжнародних норм і зобов'язань.

"Я вимагаю від української влади повною мірою поважати закон, право і зобов'язання в рамках Ради Європи, в комітеті міністрів якого Україна зараз головує", - зазначив Жюппе.

У свою чергу, міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні заявив, що розчарований вироком, винесеним у справі колишнього прем'єра Тимошенко. "Сім років в'язниці - це неприпустимий вирок", - сказав він італійським журналістам.

Міністр зазначив, що у сформованій ситуації його країні буде непросто розвивати взаємини з Україною.

"За деякими темами ми можемо проводити переговори технічного характеру. Однак важко буде працювати над зближенням, над єдністю в політичній сфері Італії з Україною до того часу, поки в Києві не буде докорінно переглянуто підхід до цієї теми (до ситуації навколо Тимошенко), яка пов'язана з дотриманням основних прав людини і норм правової держави", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Голови МЗС Франції та Італії вважають вирок Тимошенко "неприпустимим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути