Ексклюзиви
вівторок, 16 жовтня 2018 16:36

Вілкул прокоментував голосування в Раді за зняття з нього депутатської недоторканності

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул прокоментував підсумки голосування в парламенті за зняття з нього депутатської недоторканності.

"Навіть негативно проти мене налаштованим з самого початку членам регламентного комітету і всім депутатам, присутнім в залі, від інших політичних партій стало ясно, що справа на 100% сфальсифікована. Немає не те що складу, немає події злочину. Усі ці звинувачення - це спроба влади руками генпрокуратури, як інструменту, усунути політичного опонента, який не хоче домовлятися і танцювати під їхню дудку. Це зачистка політичного поля перед виборами", - заявив Вілкул.

  Нардеп Олександр Вілкул назвав зняття з нього депутатської недоторканності "зачисткою політичного поля перед виборами"
Нардеп Олександр Вілкул назвав зняття з нього депутатської недоторканності "зачисткою політичного поля перед виборами"

"Парламент не зняв з мене депутатську недоторканність за сфальсифікованою "справою". Сьогодні ми стали свідками чергової серії фарсу, влаштованого політиканами з генпрокуратури. Саме політиканами. Тому що їх мета - не ефективне розслідування, збір доказів і покарання злочинців, а боротьба з політичними опонентами і піар. Саме для усунення своїх конкурентів, в даному випадку мова йде про мене, вони йдуть на шантаж, фальсифікацію. Катують і залякують свідків, труять моїх адвокатів.

Мої адвокати знайшли в діях співробітників ГПУ ознаки 7 складів злочинів Кримінального Кодексу, причому за всіма цими злочинами вже зібрані докази.

Влада перетворила силовиків в інструмент тиску. Але, рано чи пізно, фальсифікатори не уникнуть відповідальності. А якщо буде ще одна атака, я також впевнений, що мені вдасться відстояти своє чесне ім'я в будь-якому чесному суді. І якщо це не вдасться зробити в українському суді, то мене виправдає Європейський суд з прав людини", - написав на своїй сторінці в Facebook опозиціонер.

"Я продовжу політичну боротьбу з цим режимом і корупційним терором, який вони розгорнули", - підкреслив Вілкул.

Адвокат Вілкула Олег Бабич написав на своїй сторінці в Фейсбук: "Парламент не проголосував за зняття депутатської недоторканності з Вілкула. ​​Генпрокуратура перегнула палицю, коли спробувала звинуватити Вілкула практично навіть в руйнуванні "каплиці 14 століття".

Коли розкрилися факти, що основного свідка прокуратура змушувала дати неправдиві свідчення під тортурами, а закони, на які посилалися силовики, втратили чинність ще в 2001 році, нардепи відмовилися голосувати так, як треба владі".

  Нардеп Олександр Вілкул назвав зняття з нього депутатської недоторканності "зачисткою політичного поля перед виборами"
Нардеп Олександр Вілкул назвав зняття з нього депутатської недоторканності "зачисткою політичного поля перед виборами"

Нагадаємо, парламент не зміг зняти недоторканність з народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула. Так заблокувавши можливість залучити його до кримінальної відповідальності. Подання підтримали 137 народних депутатів з необхідних 226.

Зараз ви читаєте новину «Вілкул прокоментував голосування в Раді за зняття з нього депутатської недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути