Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2013 16:41

Війна з тероризмом необхідна США для "закручування гайок "

Війна з тероризмом необхідна США для "закручування гайок "
Фото: tsn.ua

"Війна з тероризмом - це елемент внутрішньої політики США, який накинутий всьому світу, - таку думку в інтерв'ю журналу "Країна" висловив військовий експерт Олексій Арестович.

"Раніше система працювала на двополярний світ, - каже він. - Це давало американцям чіткі контури ворога. Потім ворог помер. Тому треба було його вигадати. Плюс — в США сильно розійшовся середній клас, що мільярдерам не дуже подобається. Тому демократію треба зробити тільки фасадною, середній клас притиснути. Боротьба з тероризмом - можливість в розбовтаній машині закрутити гайки. Вони прийняли відповідне законодавство і вперед. Ось ці проблеми зі Сноуденом, це наслідок закручування гайок".

На думку експерта, США не може відмовитись від такої великої армії.

"У американців близько тисячі військових баз. Вони мають контролювати багато потоків: від торгівельних до інформаційних. Просто так відмовитись, навіть при бажанні - нереально".

Олексій Арестович вважає, що Китай не може кинути виклик світовому лідерству США.

"Зараз йде боротьба між різними типами свідомості. Саме за це воюють американці. Бо нема жодної економічної причини вторгнення американців в Афганістан. Навіть якщо вони вивезуть все, що є в Афганістані, то не відіб'ють грошей. Це не економічна війна. Є думка, що вони не дають Китаю добратись до іранської нафти, але й це не головне. В світі йде боротьба між типами свідомості. Перший тип — ліберали. Другий тип — традиціоналісти. Наприклад, націоналісти. Третій тип — радикальне крило, приміром, ісламісти. Це ті, хто хоче побудувати новий світовий порядок. Четвертий — мовчазна більшість. А де ж Китай? Він не належить до жодного клубу. Китай — це занадто китайський проект, який в силу цього не може претендувати на глобальність. Друге - ми не маємо якісної інформації по цій країні. Там можуть бути дуже великі внутрішні проблеми".

Більше читайте в новому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Війна з тероризмом необхідна США для "закручування гайок "». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути