середа, 04 вересня 2013 00:44

Лідери обох палат Конгресу США висловилися за удар по Сирії

Лідери обох палат Конгресу США висловилися за удар по Сирії
Фото: i-g-t.org

Спікер Палати представників Конгресу США республіканець Джон Бейнер 3 вересня оголосив , що підтримає резолюцію президента Барака Обами, що санкціонує військовий удар по Сирії, повідомляє Reuters.

Одночасно з цим Бейнер закликав своїх колег- конгресменів наслідувати його приклад і підтримати главу держави. На думку спікера , США зобов'язані покарати сирійський режим за застосування хімічної зброї проти власного населення. Бейнер при цьому зазначив , що американський парламент повинен продемонструвати своїм союзникам у світі, що не залишить їх у важкій ситуації.

Майже одночасно з цим лідер демократів у нижній палаті Ненсі Пелосі оголосила , що також підтримає пропозицію Обами щодо Сирії. З її точки зору , Конгрес повинен дозволити застосування військової сили.

На підтримку резолюції президента виступили також лідер республіканської більшості в Палаті представників Ерік Кантор, а також голова комітету з оборони Сенату Карл Левін.

Більшість у Палаті представників зараз знаходиться в руках Республіканської партії. Більшість сенаторів - демократи, як і президент Барак Обама.

Як очікується, Конгрес США розгляне резолюцію президента щодо Сирії 9 вересня на спільному засіданні палат.

Раніше Обама заявляв про необхідність покарати сирійський режим "за застосування хімічної зброї проти власного народу" 21 серпня в околицях сирійської столиці . Офіційний Дамаск при цьому категорично заперечує застосування ЗМУ проти свого населення , заявляючи при цьому , що готовий надати опір будь-якому потенційному агресору .

Зараз ви читаєте новину «Лідери обох палат Конгресу США висловилися за удар по Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

254

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути