середа, 04 вересня 2013 02:51

Більше половини американців виступили проти удару по Сирії - опитування

Більше половини американців виступили проти удару по Сирії - опитування
Фото: AFP

Згідно з даними опитування, проведеного в США , більше половини американців виступають проти військового втручання в сирійський конфлікт. Про це 3 вересня повідомляє Reuters.

Згідно з опитуванням Reuters / Ipsos , проведеним 3 вересня, 56 відсотків американців вважають , що США не повинні втручатися в громадянську війну в Сирії. На підтримку американського втручання виступили всього 19 відсотків опитаних. 25 відсотків американців заявили, що не знають, яке рішення влади було б правильним .

Як відзначає Reuters , відсоток людей, що підтримують військову операцію , збільшувався , якщо питання формулювалося із згадкою хімічної атаки в Сирії. Однак і в цьому випадку військове втручання підтримали всього 29 відсотків опитаних. Проти удару по Сирії виступили 49 відсотків респондентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери обох палат Конгресу США висловилися за удар по Сирії

Раніше 3 вересня в підтримку військового втручання виступили лідери обох палат Конгресу США .

31 серпня президент США Барак Обама оголосив про рішення здійснити військовий удар по Сирії. Глава держави , однак , не скористався правом самостійно прийняти рішення про проведення військової операції і запросив схвалення у Конгресу США . Як очікується , Конгрес розгляне резолюцію президента 9 вересня на спільному засіданні палат .

Раніше в неділю стало відомо , що за зовнішнє втручання в сирійський конфлікт виступили спецслужби Франції : вони направили уряду своєї країни доповідь про програму виробництва хімічної зброї в Сирії. У документі йдеться , що режим президента Башара Асада своєму розпорядженні великим хімічним арсеналом і не планує від нього позбавлятися , а відповідальність за серпневу атаку явно несуть урядові сили .

Про застосування хімічної зброї в Сирії стало відомо 21 серпня. Тоді в передмісті Дамаска загинули понад півтори тисячі осіб . Сирійські повстанці звинуватили в цьому влада країни , які , у свою чергу , назвали подію провокацією з боку опозиції. Щоб з'ясувати обставини хімічної атаки , Сирію відвідали експерти ООН. Однак висновки фахівців будуть оприлюднені тільки через кілька тижнів. Адміністрація США , між тим , заявляє про існування доказів причетності влади Сирії до атаки.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини американців виступили проти удару по Сирії - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути