Ексклюзиви
неділя, 20 листопада 2011 13:16

Відполірований імідж Путіна набрид росіянам - Le Temps

Відполірований імідж Путіна набрид росіянам - Le Temps

Росіяни втомилися від культу Володимира Путіна, пише видання Le Temps.

"Він щовечора постає на телебаченні в ретельно зрежисованих репортажах, котрі підкреслюють його чесноти, що супроводжуються побожними і улесливими коментарями журналістів або його політичних союзників, - констатує кореспондент Еммануель Гріншпан. - Але ніколи, жодного разу ми не чули ні слова критики на його адресу по трьом федеральним телеканалам ".

Довгий час Володимир Путін міг похвалитися показниками популярності, яким позаздрили б усі західні лідери, але тепер спад торкнувся і цієї феноменально довгої популярності, пише газета.

"Потужна машина, яка полірує імідж Володимира Путіна, дратує все більше російських громадян", - констатує видання, посилаючись на дані опитування "Левада-Центру": чверть опитаних заявили про існування культу особи Путіна, тоді як в 2006 році їх було тільки 10% , ряди ж тих, хто заперечує факт культу, стрімко рідіють: у 2006 їх було 57%, сьогодні - 33%.

Та й популярність прем'єра досягла історично низьких показників: лише 24% росіян вважають його "симпатичним", пише газета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіонали створять в Раді групу підтримки економіки Путіна

"Увага усе більше фокусується на особистості Володимира Путіна, а не на одному з інститутів влади. Він і лише він може стати сполучною ланкою між населенням і бюрократією, це він - гарант стабільності", - підкреслює політолог Михайло Виноградов, який вважає, що кремлівські піарники з шкіри геть лізуть, щоб "продати" росіянам "нового Путіна".

"Їм слід поквапитися, тому що, згідно з тим же опитуванням, лише 25% росіян вважають, що збереження влади одним кланом протягом довгого часу гарантує стабільність, тоді як 34% вважають, що це веде до зловживань владою, корупції та свавілля", - зазначає газета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Путіна більш ніж досить важелів впливу на українську владу"

Одночасно влада з маніакальною завзятістю позбувається всіх, хто міг би всерйоз протистояти Путіну, констатує Гріншпан.

"Існує два типи партійних лідерів: або вони лояльні по відношенню до лідера країни, або вони вибирають жорстку опозицію і тоді позбавляються ефіру і можливості брати участь у виборах", - пише видання.

Зараз ви читаєте новину «Відполірований імідж Путіна набрид росіянам - Le Temps». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути