четвер, 13 березня 2008 12:47

Віце-спікер Польщі назвав божевільною позицію Януковича

Заступник голови парламенту Польщі Єжи Шмайдзинський критикує дії опозиції, направлені на блокування роботи Верховної Ради.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "День", повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"На нашу думку, опозиція не повинна так підходити до виконання своїх обов"язків", – вважає віце-спікер.

При цьому Шмайдзинський відзначає, що в Польщі громадська думка абсолютно не сприймає таку ситуацію і жодна політична сила не могла б так блокувати роботу законодавчого органа протягом місяця.

"Можна зробити таке на півдня, але не на місяць", – говорить він.

Також Шмайдзинський відзначає, що багато негативних процесів в Україні почалися ще в той час, коли прем"єр-міністром був Віктор Янукович. "Юлія Тимошенко керує урядом тільки 60 днів, а опозиція її обвинувачує в тому, що сама не зробила", – говорить віце-спікер.

Він переконаний, що лист керівництва України до НАТО з проханням розглянути можливість приєднання до Плану дій по членству в альянсі став тільки приводом для Партії регіонів блокувати роботу парламенту.

"Якби це (направлення листа) було зроблено відповідно до тієї процедури, про яку говорив Янукович, то він би придумав інший мотив", – вважає Шмайдзинський.

"Вирішуються важливі для України проблеми, а він (Янукович) завжди буде проти... Це "божевільна" позиція", – вважає поляк.

Він наводить приклад свого парламенту: коли приймаються важливі для польського народу рішення – депутати завжди голосують "за", незалежно від того, чи присутні в залі всі депутати правлячої коаліції, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Віце-спікер Польщі назвав божевільною позицію Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути