середа, 22 грудня 2021 12:59

Віцемаршалок польського Сенату застеріг українську владу від переслідувань Порошенка

Віцемаршалок польського Сенату застеріг українську владу від переслідувань Порошенка
Петро Порошенко зустрівся з Віце-Маршалком Сенату Міхалом Камінським та членами Комітету в закордонних справах Сенату Республіки Польща. Фото: eurosolidarity.org

Віцемаршалок Сенату Польщі Міхал Камінський застеріг українську владу від переслідувань п'ятого президента Петра Порошенка. Він наголосив, що європейські партнери не розуміють, чому в ситуації щоденної загрози російського вторгнення влада України не консолідує суспільство, а тисне на опозицію.

"Люди на Заході й у Польщі не розуміють, що відбувається в Україні. Майже щодня виникає загроза російської агресії, і водночас ми чуємо, що є звинувачення і напади на президента Порошенка й інших лідерів опозицій. Сьогодні Україні потрібна єдність, а не розділення. Думаю, зараз одне з найважливіших питань – показати солідарність Заходу з Україною та українським народом, тому що єдина мова, яку розуміє Путін, – це мова сили. А слабкість Заходу тільки підштовхне Путіна до вторгнення", – сказав Камінський.

"Підсумок сьогоднішньої конференції з присутністю багатьох важливих українських, литовських і польських політиків демонструє солідарність", – додав польський політик.

"Нам потрібне від української сторони сьогодні те саме, що Польща показала 15-20 років тому, коли ми вступили в НАТО. Ми були разом – праві й ліві. Україна потребує того ж – не внутрішніх розбіжностей, а єдності", – резюмував депутат.

20 грудня Порошенку оголосили підозру в держзраді у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. У штабі партії "Європейська солідарність" справу назвали "фарсом".

21 грудня Порошенко записав відео, у якому заявив, що команда президента Володимира Зеленського перетнула "червоні лінії".

Зараз ви читаєте новину «Віцемаршалок польського Сенату застеріг українську владу від переслідувань Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути