понеділок, 20 грудня 2021 20:07

Справа проти Порошенка перетвориться на такий же фарс, як і попередні – Турчинов

Справа проти Порошенка перетвориться на такий же фарс, як і попередні – Турчинов
Олександр Турчинов / "ЄС"

Чергова сфабрикована за вказівкою Офісу президента справа проти лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка перетвориться на фарс так само, як і всі попередні.

Про це на брифінгу заявив Секретар РНБО у 2014-2019 роках, керівник Центрального штабу "ЄС" Олександр Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка відреагували на підозру

"Замість того, щоб мобілізувати націю, щоб направити силові структури на боротьбу проти російських провокацій, проти російської агресії, команда президента Володимира Зеленського скеровують силові структури на боротьбу з політичною опозицією. І в першу чергу на боротьбу з лідерами української опозиції – "Європейською Солідарністю" і безпосередньо з її головою Петром Порошенком", – наголосив Турчинов.

Він зазначив, що владі було достеменно відомо, що Порошенко збирається від'їжджати на заздалегідь заплановані зустрічі з Вселенським Патріархом, а також з європейськими лідерами. "Саме тому, вони зараз почали брудне шоу, яке називалося "негайне вручення" чергової повістки на допит", – зазначив Турчинов.

Екс-Секретар РНБО наголосив, що з першого дня перебування Зеленського на посаді той розпочав системну боротьбу проти п'ятого президента.
"Саме за прямими вказівками Зеленського було сфабриковано сотню кримінальних справ проти Порошенка. Вже пройшло фактично 2,5 роки, і всі ці справи перетворилися на фейк", – сказав він, додавши, що такою буде і доля чергової сфабрикованої справи.

"Йдеться про забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014 – 2015 років", – пояснив Турчинов.

Він нагадав, що ситуація тоді була надскладною, і в умовах реального військового загострення керівництво країни "змогло забезпечити енергетичну безпеку України, дати тепло в оселі українців тією складною та небезпечною зимою 2014 – 2015 років".

"Це виглядає особливо цинічно на фоні того, що за два останніх роки в Україні, на чолі якої стоїть Зеленський і його команда, була повністю зруйнована енергетична безпека", – сказав Турчинов наголосивши, що саме п'ятий президент та Уряди у 2015, 2016, 2017, 2018 роках вибудували систему енергетичної безпеки, "коли країна не купувала російські вугілля та газ".

Зараз ви читаєте новину «Справа проти Порошенка перетвориться на такий же фарс, як і попередні – Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути