вівторок, 07 жовтня 2008 11:02

Вибори відбудуться наприкінці грудня - Костенко

Народний депутат (фракція НУ-НС) Юрій Костенко вважає, що позачергові вибори до парламенту відбудуться в середині грудня, а відповідний указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради президент Віктор Ющенко підпише вже у вівторок або середу.

"Я думаю, вибори будуть в середині грудня", - сказав Костенко по завершенню консультацій президента з членами фракції "Наша Україна - Народна самооборона".

"Указ президента буде підписаний вже сьогодні або, можливо завтра", - додав він.

В той же час Костенко спростував думки про те, що переговори проходили у форматі "монологу". "Президент висловив вичерпну інформацію про події, які відбувалися в парламенті після 2 вересня поточного року", - сказав він.

За словами парламентарія, президент також відзначив, що він "чекає заяви інших фракцій про те, чи буде створена коаліція без "Нашої України" чи ні". "Якщо до кінця цього дня (вівторка) така коаліція не буде створена, він скористається своїм конституційним правом", - додав Костенко.

В той же час народний депутат Роман Зварич (НУ-НС) відзначив, що президент в черговий раз акцентував увагу на тому, що якщо коаліція не буде створена в передбачений Конституцією термін, то він "скористається своїм правом і припинить повноваження Верховної Ради".

"Це винятково прерогатива президента. Робити припущення про те, які будуть висновки президента або, тим більше, коли він може скористатися своїм правом...я утримуюся", - сказав Зварич.

В той же час депутат відзначив, що президент дуже чітко розставив всі крапки над "i" по ситуації, яка склалася з 2 вересня, визначивши цю ситуацію "як національну зраду, як спробу здійснити розворот національного курсу на 180 градусів". "З оцінкою президента я на 100% згоден", - підкреслив він, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Вибори відбудуться наприкінці грудня - Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути