понеділок, 22 липня 2019 10:06

Вибори за кордоном: став відомий переможець

Вибори за кордоном: став відомий переможець
"Слугу народу" на виборах здебільшого підтримали у Польщі, Грузії, Конго, Єгипті, Ізраїлі, Ірані, Китаї, Іспанії, Литві, Латвії, Білорусі, Індії. ФОТО: Посольство України в Австралії

Парламентські вибори на закордонному окрузі виграла партія "Європейська солідарність" Петра Порошенка. ЄС підтримали 9649 громадян, що складає 29,55% голосів.

Про це свідчать дані Центрвиборчкому, який опрацював уже 100% протоколів голосування.

Партія "Слуга народу" посіла 2-е місце, їй віддали свій голос на 463 людини менше. 3-є місце на закордонному окрузі посіла партія "Голос" Святослава Вакарчука. За неї проголосували 6425 громадян, або 19,67%.

Усі інші партії отримали менше 2 тис. голосів: "Партія Шарія" — 4,41%, "Свобода" — 4,25%, "Опозиційна платформа — За життя" — 3, 6%, "Сила і честь" Смешка — 3, 05%, "Батьківщина" — 2,01%, "Громадянська позиція" — 1,23%, "Рух нових сил Михайла Саакашвілі" — 1,07%. Інші партії, зокрема "Опоблок", "Самопоміч", набрали менше за 1%.

"Слугу народу" на виборах здебільшого підтримали у Польщі, Грузії, Конго, Єгипті, Ізраїлі, Ірані, Китаї, Іспанії, Литві, Латвії, Білорусі, Індії та інших.

"Європейську солідарність" — у США, Великій Британії, Австралії, Греції, Італії, Кувейті, Нідерландах, Узбекистані та інших країнах

"Голос" взяв більшість у Норвегії та Бразилії. "Опозиційна платформа — За життя" — в Естонії.

За результатами понад 35% опрацьованих протоколів на парламентських виборах, до парламенту проходять 5 партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа — За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина" та "Голос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук назвав головні принципи коаліційної угоди

На позачергових виборах до Верховної ради не голосували понад 14,7 млн українців. При цьому загальна кількість виборців, внесених до списку, складає 29 млн 527 тис. 744 людини.

Остаточна явка виборців, за даними Центрвиборчкому, на позачергових парламентських виборах станом на 20:00 неділі, 21 липня, становить 49,84%. Такі показники виявилися найнижчими за всю історію парламентських виборів в Україні. Так, найвищу явку українці продемонстрували на виборах до Ради 1994-го: явка склала 75,6%.

21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. На інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції з 2016-го.

Зараз ви читаєте новину «Вибори за кордоном: став відомий переможець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути