четвер, 18 серпня 2011 17:16

Вето на перейменування вулиці у Луцьку на честь Тимошенко подолають

Вето на перейменування вулиці у Луцьку на честь Тимошенко  подолають

Фракція "Батьківщини" у Луцькій міськраді буде долати вето градоначальника Миколи Романюка на рішення про перейменування 27 вулиць міста, одну з яких нарекли на честь екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це у коментарі для ZIK розповів секретар Луцької міськради, голова міського осередку "Батьківщини" Григорій Пустовіт.

"І "Батьківщина", і, я думаю, що і "Свобода", не будуть змінювати своїх позицій, які були прийняті на минулій сесії під час першого засідання. І, звичайно, ми будемо докладати зусиль для того, щоб подолати вето".

"Звичайно, якщо нас підтримають інші політичні сили, то вето подолаємо".

Для подолання вето міського голови у Луцькраді потрібно назбирати 34 голоси. До фракції "Батьківщина" входять 22 депутати. Ще дев'ятеро депутатів належить до фракції "Свобода". Чотири місця у Луцькій міськраді має "За Україну!" і три – "Фронт Змін". Схильний підтримати подолання вето і голова групи "Місто майбутнього" Антон Сосновський. Тобто за умови домовленостей опозиційні сили можуть набрати загалом 38 голосів, чого цілком достатньо для подолання вето.

Нагадаємо, що Луцька міська рада перейменувала 27 вулиць, одну з них - на честь опозиційного політика Тимошенко. "За" перейменування вулиці Лазо на вулицю Тимошенко з другого разу проголосували 26 депутатів - мінімально потрібна для прийняття рішення Луцької міськради кількість голосів.

У свою чергу міський голова Луцька Романюк заветував це рішення Луцької міської ради. Він також підкреслив, що для фракції "Батьківщина" у міськраді така ініціатива була несподівана.

Зараз ви читаєте новину «Вето на перейменування вулиці у Луцьку на честь Тимошенко подолають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути