четвер, 18 серпня 2011 09:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Мер Луцька заборонив називати вулицю на честь Тимошенко

Мер Луцька заборонив називати вулицю на честь Тимошенко

Міський голова Луцька Микола Романюк заветував рішення Луцької міської ради "Про перейменування вулиць міста Луцька", яким вулицю Лазо назвали на честь екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це він повідомив у коментарі ZIK.

"Там є багато порушень. Я не проти перейменування вулиць, але якщо ми будуємо громадянське суспільство, то ми повинні радитися з людьми. Тим більше, це чітко прописано в Статуті територіальної громади міста Луцька", - пояснив градоначальник.

"Ми говорили, що була погана радянська влада – прийшла, перейменувала вулиці. А що ми зробили сьогодні? Те саме. В мене близько двадцяти звернень, зібрано 150 підписів – люди не згідні з цим. Чому ми маємо це за них вирішувати? Я – за те, що ми повинні радитися з людьми", – додав мер Луцька.

Він також підкреслив, що для фракції "Батьківщина" у міськраді така ініціатива була несподівана.

Луцька міськрада 17 серпня перейменувала одразу 27 вулиць. Серед них – вулиця Лазо, яка носитиме ім'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Голоси "за" це рішення дали насамперед фракції "Батьківщини" та "Свободи".

Згідно зі Статутом міста "найменування та перейменування територіальних об'єктів міста - вулиць, провулків, майданів і парків тощо - здійснюються міською радою за результатами проведення консультативного опитування мешканців міста".

Зараз ви читаєте новину «Мер Луцька заборонив називати вулицю на честь Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути