вівторок, 16 серпня 2011 09:33

"Справа Тимошенко схожа на зведення особистих рахунків"

— Я знав, що Юлії Тимошенко рано чи пізно доведеться розплачуватися за політичну діяльність, але такого повороту в її долі не чекав, — говорить про арешт екс-прем'єра народний депутат перших трьох скликань Дмитро Чобіт, 59 років.

Він вступив до "Батьківщини" 13 лютого 2001-го — у день першого взяття під варту Юлії Тимошенко. У Верховній Раді став членом її фракції. Вийшов із партії у грудні 2005 року, а потім видав книжку "Макуха. Штрихи до політичного портрету Блоку Юлії Тимошенко". У ній розповів про бізнес родини екс-прем'єра у 1990-х і звинуватив її у дискредитації президента Віктора Ющенка.

— Влада від початку цього процесу вчинила некоректно, призначивши для розгляду справи недосвідченого суддю, вчорашнього практиканта, — продовжує Дмитро Чобіт. — Тому така зухвала поведінка Юлії Тимошенко на засіданнях якоюсь мірою обґрунтована. А от її арешт — невмотивований. Адже вона ходила на всі засідання, не переховувалася, не уникала процесу. Не дивно, що міжнародна реакція на факт арешту негативна.

Це я колись назвав Печерський суд "печерним". Там розглядали мою справу. Віктор Медведчук (колишній глава Адміністрації президента Леоніда Кучми. — "ГПУ") позивався до мене за книжку "Нарцис". Суддя Ніна Фадєєва на засіданнях поводилася так само, як тепер Родіон Кірєєв. Не брала до уваги моїх доказів, відхиляла клопотання, допускала процесуальні порушення. Згодом це визнав Верховний суд, який скасував рішення. Тому я не вірю у правосуддя Печерського суду. Його давно треба було розігнати й утворити новий за іншою адресою.

Між Тимошенко і Януковичем як політиками багато спільного. Тому ця справа схожа на зведення особистих рахунків. Якщо екс-прем'єр допустила порушення закону, її вину мають довести в чесному змаганні обвинувачення та захисту. Але за допомогою доказів, а не політичних звинувачень. Якщо таких доказів не буде, то Юлія Володимирівна із цієї халепи викрутиться.

Зараз ви читаєте новину «"Справа Тимошенко схожа на зведення особистих рахунків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути