четвер, 08 вересня 2011 11:19

"Васильківських терористів" допитали, де вони були під час підриву Сталіна

"Васильківських терористів" допитали, де вони були під час підриву Сталіна

Справу "васильківських терористів" та справу підриву пам'ятника Сталіна у Запоріжжі можуть об'єднати.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі Соціал-національної асамблеї (СНА).

Зокрема, в Асамблеї розповіли, що 7 вересня у Службі безпеки проходили чергові слідчі дії із затриманими активістами організації "Патріот України" у справі "васильківських терористів".

"Цього разу з ними працювали слідчі із Запоріжжя, які ведуть справу тризубівців. Взяли відбитки пальців та аналіз крові на ДНК", - зазначили у СНА.

Крім того, за словами соціал-націоналістів, у процесі допитів у затриманих розпитували, де вони були 31 грудня 2010 року і 1 січня 2011 року, і чи контактують "патріоти" із тризубівцями.

"Також викликали давати свідчення в якості свідків дружину Сергія Бевза та його батьків. Наші попередні заяви про те, що "васильківська справа" є логічним продовженням "запорізької справи", виявилися напрочуд точними", - заявили в Асамблеї.

"Скоро нас будуть звинувачувати у вбивстві Кенеді... СБУ - це лише політична поліція, знаряддя влади у боротьбі проти неугодних. І приклад із затриманням наших активістів це яскраво показує", - наголосив речник СНА Сергій Осадчий.

Нагадаємо, 28 грудня 2010 року погруддю Сталіна в Запоріжжі відрізали голову. Відповідальність на себе за обезголовлення монумента взяли представники організації "Тризуб" ім. Степана Бандери.

У ніч на 1 січня 2011 року стався вибух на території Запорізького обкому КПУ, в результаті якого було повністю зруйновано пам'ятник Сталіну. Міліція порушила кримінальну справу.

26 серпня 2011 року Солом'янський суд м. Києва на два місяці заарештував трьох представників Соціал-національної асамблеї: двох депутатів Васильківської міськради Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза, а також Володимира Шпару. СБУ підозрює їх у підготовці теракту на День Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «"Васильківських терористів" допитали, де вони були під час підриву Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути