середа, 07 вересня 2011 17:02

У "Нашій Україні" вважають, що "васильківських терористів" слід відпустити

У "Нашій Україні" вважають, що "васильківських терористів" слід відпустити

Народний депутат від "Нашої України" Андрій Парубій припускає, що справа "васильківських терористів" інспірована. На його переконання, затриманих членів "Патріоту України" слід відпустити бодай на підписку про невиїзд, аби вони мали змогу нормально підготуватись до захисту.

Про це Парубій заявив у коментарі Gazeta.ua.

За його словами, важко передбачити, чим завершиться справа "васильківських терористів".

"У цьому випадку також складно визначити, наскільки можуть бути об'єктивними ті звинувачення, які їм висовують. Я довший час займався питаннями "Тризубу".

Досвід показує, що ті звинувачення, які були висунуті "тризубівцям" на початку, були зняті слідством через кілька тижнів. Потім було висунуто другі звинувачення, але через кілька тижнів і вони були зняті. Зрештою суд судив "тризубівців" вже за іншим звинуваченням", - зазначив політик.

На його думку, є всі підстави думати, що ця справа так само, як із хлопцями з "Тризубу", інспірована.

"Я вважаю, що є всі умови, аби проводити слідство, коли люди перебувають не за ґратами і можуть нормально організовувати свій захист", - наголосив парламентарій.

Парубій нагадав, що "тризубівців" відпустили на поруки, і жодного разу не було такого, що будь-хто з них пропустив хоч одне засідання - "вони справно приходили на усі засідання суду, які досі тривають".

"Спосіб взяття під варту - це один з механізмів тиску на представників громадських структур, і тому у подібних випадках я увесь час підтримую активістів і подаю заявки про взяття їх на поруки. Упевнений, що будь-яке слідство можна проводити, не тримаючи хлопців за ґратами", - резюмував Парубій.

Нагадаємо, 26 серпня Солом'янський суд м. Києва на два місяці заарештував трьох представників Соціал-національної асамблеї: двох депутатів Васильківської міськради Ігоря Мосійчука, Сергія Бевза, а також Володимира Шпару. СБУ підозрює їх в організації теракту.

Народні депутати Андрій Павловський (від БЮТ - ред.), Андрій Парубій (від "Нашої України" - ред.), Іван Заєць (від УНП - ред.), а також мер Василькова Сергій Іващенко висловили готовність взяти на поруки затриманих членів організації.

Зараз ви читаєте новину «У "Нашій Україні" вважають, що "васильківських терористів" слід відпустити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути