середа, 31 серпня 2011 12:06

Лідер "васильківських терористів": Або система зламає Україну, або ми - її

Лідер "васильківських терористів": Або система зламає Україну, або ми - її

На провідника Соціал-національної асамблеї (СНА) та організації "Патріот України" Андрія Білецького відкрита кримінальна справа.

Про це Gazeta.ua повідомив речник СНА Сергій Осадчий.

За словами націоналістів, приводом для відкриття справи стала акція харківського осередку Асамблеї "проти свавілля СБУ із вимогою звільнити з-під варти васильківських і київських побратимів, котрих заарештували за сфабрикованою справою по статті "тероризм".

"Реальна причина є ніщо інше, як продовження репресій проти організації. У ніч з 30 на 31 у харківському офісі організації відбувся обшук, під час якого працівники так званих "правоохоронних" органів ввідкриту при свідках підкинули бойові набої. Це є копія васильківської справи", - вважають активісти.

"Влада і її цепні пси із "правоохоронних" органів цілеспрямовано намагаються знищити націоналістичний рух в цілому та організацію "Патріот України" і Соціал-національну асамблею, зокрема", - заявили у СНА, додавши, що настав час "дати відсіч внутрішнім окупантам і піти проти них у наступ". З цією метою організація проводить сьогодні о 13:00 на вул. Банковій біля Адміністрації президента акцію протесту, де будуть заявлені вимоги до чинної влади та плани щодо наступних дій.

У свою чергу, лідер СНА Андрій Білецький зауважив: "Репресії проти нас - васильківська справа, харківський напад, обшуки і затримання наших побратимів - все це спроба влади руками СБУ зламати і задушити революційну організацію".

Він завірив, що владі не вдасться зламати соціал-націоналістів.

"Я абсолютно певен, що ми зможемо дати гідну відповідь і відсіч системі. Або система зламає хребет Україні, або ми зламаємо систему", - резюмував активіст.

Нагадаємо, 26 серпня у Харкові відбулась протестна акція. Будівлю обласного управління Служби безпеки було закидано димовими шашками і яйцями. Учасники акції вимагали звільнити з-під варти активістів "Патріота України", яких затримали на Київщині за підозрою в організації теракту на День Незалежності, і розслідувати інцидент із стріляниною в харківському офісі організації, який стався 23 серпня.

У той день невідомий чоловік відкрив вогонь з травматичної зброї по активістам "Патріота". Кілька людей в результаті інциденту отримали поранення. У лікарні опинився і сам нападник, який - у відповідь - отримав удар молотком по голові.

Зараз ви читаєте новину «Лідер "васильківських терористів": Або система зламає Україну, або ми - її». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути