понеділок, 21 лютого 2022 11:14

Вашингтон координуватиметься з Києвом під час підготування зустрічі Байдена й Путіна

Вашингтон координуватиметься з Києвом під час підготування зустрічі Байдена й Путіна
Кулеба підтвердив, що рішень щодо України без України приймати не будуть. Фото: Reuters

Вашингтон тісно координуватиметься з Україною під час підготовки саміту президентів США Джо Байдена й Росії Володимира Путіна.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, передає Укрінформ.

"Секретар Блінкен запевнив мене, що жодне рішення про Україну не ухвалять за спиною України. Ы ми тісно координуватимемося з ним під час підготування до саміту, щоб синхронізувати наші позиції і бути певними, що наші інтереси взяли до уваги", - сказав Кулеба на брифінгу перед засіданням Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу.

Міністр каже, що в Україні вітають цю зустріч президентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: 8 років Україна стримує найбільшу армію світу

"Віримо, що будь-яке зусилля, спрямоване на дипломатичне рішення, варте того. Ми сподіваємося, що два президенти вийдуть із кімнати з домовленостями щодо того, що Росія відводить війська від України. Це буде чітким показником, що Росія готова до деескалації. Якщо цього не станеться, це означатиме, що ми залишаємося у тій самій логіці ескалації Росії", - сказав Кулеба.

Вашингтон і його союзники підготували "масивний пакет" санкцій проти Росії у разі нового вторгнення в Україну. Якщо запровадити їх уже зараз, це знизить їхню ефективність. Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон координуватиметься з Києвом під час підготування зустрічі Байдена й Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути