четвер, 06 лютого 2020 12:25

В уряді готують кілька звільнень

В уряді готують кілька звільнень
Питання заміни міністра внутрішніх справ наразі не обговорюється, повідомляють джерела.

У Кабінеті міністрів готують кілька звільнень.

"У відставку можуть відправити міністерку соціальної політики Юлію Соколовську. На її місце обговорюють кандидатуру, близьку до Андрія Єрмака голови комітету ВРУ з питань соцполітики Галину Третьякову", - цитує "Українська правда" одного з членів уряду.

За словами співрозмовника, Соколовська хороша людина, але "не до кінця розуміє сферу".

Також, говорять, що президент пильно придивляється до формальної квоти в уряді: міністра оборони та міністра закордонних справ. Щодо обох питання відкрите.

За словами співрозмовника в Офісі президента, із міністром закордонних справ Вадимом Пристайком дивна ситуація, бо він "хороший дипломат, але як міністр себе не проявив".

Також кажуть, що за ці декілька місяців він зіпсував відносини майже з усіма в команді. На Банковій вважають, що ніяк не проявив себе на посаді також міністр оборони Андрій Загороднюк.

Питання заміни керівника МВС Арсена Авакова, якого тимчасово залишали на посаді "під особисту відповідальність" президента, наразі не обговорюється.

Головною причиною цього називають те, що у президента Володимира Зеленського досі немає людини, яка б могла посунути Авакова і втримати в руках надскладне Міністерство внутрішніх справ, де вплив чинного міністра за 6 років безперервної роботи величезний.

Офіс президента обговорює нові зміни у Кабміні та проводить співбесіди з кандидатами на міністерські крісла без голови ОП Андрія Богдана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні з'явився новий міністр розвитку громад і територій

Верховна Рада затвердила уряд прем'єр-міністра Олексія Гончарука 29 серпня. У Кабміні працюють 2 віцепрем'єри й 16 міністрів.

Зараз ви читаєте новину «В уряді готують кілька звільнень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути