пʼятниця, 30 вересня 2022 23:45

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні вирішується доля всієї Європи – президент Литви

В Україні вирішується доля всієї Європи – президент Литви
Президент Литви Гітанас Науседа під час виступу у Верховній Раді України, липень 2022 року. Фото: president.gov.ua

Рішення країни-агресорки Російської Федерації про "приєднання" Херсонської, Донецької, Луганської і Запорізької областей є незаконним і нікчемним.

Режим Путіна перетнув ще одну червону лінію. Про це заявив президента Литви Гітанас Науседа, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні Росія вкотре грубо порушила міжнародне право і поховала надію на мирне врегулювання конфлікту. Сьогодні дедалі відчайдушніший режим Путіна перетнув ще одну червону лінію", – сказав Науседа.

Рано чи пізно Росії доведеться розплачуватися, заявив литовський президент.

"Їй доведеться відповідати за Бучу, Ірпінь та Ізюм. За розстріл мирних жителів Краматорська, які втікали, і за нещодавній кривавий напад на гуманітарний конвой у Запоріжжі. А також за ядерний та енергетичний шантаж. Україна ніколи не забуде ці злочини. І ми, литовці, також", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон: Путін, твій виступ – ганьба

"В Україні вирішується доля всієї Європи. Якщо ми не зупинимо агресора зараз, ми ризикуємо втратити все, що створили за три десятиліття щоденної наполегливої праці. Ось чому Литва ніколи і за жодних обставин не визнає фіктивні "референдуми" в окупованих регіонах і їхні результати. Так само, як не визнає більш ранню анексію Кримського півострова. І весь цивілізований світ зробить те саме", – заявив Науседа.

30 вересня президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін підписав з колаборантами "договори" про "приєднання до Російської Федерації ДНР, ЛНР, Запорізької і Херсонської області".

Сполучені штати Америки не визнають анексію Росією території України і підтримуватимуть ЗСУ, заявив президент Джозеф Байден. Країни "Великої сімки" засудили дії Росії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вирішується доля всієї Європи – президент Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути