неділя, 22 грудня 2019 10:38

В Україні стартували місцеві вибори

В Україні стартували місцеві вибори
У 86 новостворених об'єднаних територіальних громадах почалися перші місцеві вибори. Фото: dniprograd.org

22 грудня в Україні почалися місцеві вибори у 86 новостворених об'єднаних територіальних громадах.

У ще 33 ОТГ відбудуться додаткові вибори. Обиратимуть депутатів від громад, що добровільно приєдналися до ОТГ. Там перші місцеві вибори вже відбулися.

Українці обирають депутатів місцевих рад об'єднаних громад і відповідних сільських, селищних та міських голів.

У Вінницькій області такі вибори відбудуться у 3 об'єднаних громадах, у Волинській області – у 2, Дніпропетровській – в 5, Донецькій – в 1, Житомирській – в 1, Закарпатській – в 9, Запорізькій – у 8, Івано-Франківській – в 6, Київській – в 2, Кіровоградській – в 6, Луганській – в 1, Миколаївській – в 2, Одеській – в 5, Полтавській – в 6, Рівненській – в 9, Тернопільській – в 4, Харківській – в 4, Херсонській – в 2, Хмельницькій – в 4, Чернівецькій – в 1, Чернігівській – в 5, пише Оbozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубілет каже, що попередні результати перепису будуть до кінця року

Додаткові вибори депутатів 33 сільських і селищних рад відбудуться у Вінницькій області такі вибори відбудуться в 6 сільських та селищних радах, у Волинській області – у 4 сільських та селищній радах, у Дніпропетровській області – у 3 сільських радах, у Донецькій області – в 1 сільській раді, у Закарпатській області – в 1 сільській раді, у Запорізькій області – у 2 сільських радах, в Івано-Франківській області – в 1 сільській раді, у Кіровоградській області – в 1 селищній раді, у Львівській області – у 2 сільській та селищній радах, у Миколаївській області – в 1 сільській раді, в Одеській області – у 2 селищних радах, у Полтавській області – в 2 сільській та селищній радах, у Тернопільській області – в 3 сільських та селищній радах, у Херсонській області – в 1 селищній раді, у Хмельницькій області – в 1 сільській раді, у Черкаській області – в 1 сільській раді, у Чернівецькій області – 1 селищній раді.

Упродовж чотирьох попередніх років, з 25 жовтня 2015-го до 30 червня 2019-го Центральна виборча комісія призначила перші місцеві вибори у 896 об'єднаних територіальних громадах. Відтак, після проведення виборів 22 грудня загальна чисельність усіх разом взятих призначених перших виборів в ОТГ становитиме 982.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стартували місцеві вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути