пʼятниця, 30 листопада 2012 13:34

В Ударі розповіли про "відвертий державний бандитизм"

В Ударі розповіли про "відвертий державний бандитизм"
Павло Розенко. Фото: glavcom.ua

Сьогодні відбувається стрімка девальвація гривні, яку Національний банк намагається приховати шляхом спалення національних валютних резервів.

Про це заявив народний депутат від партії Удар Павло Розенко під час круглого столу в Інституті Горшеніна, повідомляє прес-служба партії.

"Щодо курсу гривні і "феноменальної" роботи НБУ – давайте будемо відвертими, ми всі бачимо і відчуваємо, що девальвація гривні йде, починаючи з травня 2012 року. Однак НБУ приховує це шляхом спалення валютних резервів. У вересні було витрачено валютних резервів на 2 млрд. доларів, в жовтні – вже 2,5 млрд. доларів. В цілому за рік спалено 12 млрд. доларів", – зазначив Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський посол впевнений, що незабаром Україна приєднатися до ЄС і спростить візовий режим

За словами політика, для того, щоб утримувати курс національної валюти, НБУ вигадує й інші "специфічні" методи – зокрема, обов'язковий продаж експортерами 50% валютної виручки і 15% податку на продаж валюти для громадян.

"Це елемент відвертого державного бандитизму. Коли людина має вдома хоч якісь приватні накопичення в іноземній валюті, які страхують доходи цієї людини, - сьогодні приходить невідомий чоловік і каже: віддай нам 15%, будь ласка. Це ж прямий рекет. З одного боку, Нацбанк розповідає нам про кризу, а з іншого – щодня ми в ЗМІ бачимо, що НБУ проводить шикарний ремонт своїх пансіонатів і санаторіїв, НБУ купує ліфти по півмільйона гривень, гідромасажні ванни тощо", – сказав народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд не подає бюджет, бо не погодив макропоказники із МВФ - "бютівець"

Розенко зауважив, що такі факти доводять: фінансовою системою в Україні сьогодні керують абсолютно випадкові люди, для яких питання добробуту громадян знаходиться десь на другому плані. "Для них головне – це піар, самозамилування в ЗМІ і забезпечення власного добробуту. Ось на що спрямована політика сьогоднішнього керівництва НБУ", – підкреслив представник партії Удар.

Зараз ви читаєте новину «В Ударі розповіли про "відвертий державний бандитизм"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути